Mandelbakad torsk med chermoulamajonnäs och bulgurpilaff
Laktosfri

Mandelbakad torsk med chermoulamajonnäs och bulgurpilaff

3.85 (256)
Under 40 min
15 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk
    ·
  • Nötter
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • ströbröd
  • svartpeppar
  • tomatpuré
  • vatten
  • vitvinsvinäger
Lista
Lista
Bilder
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
Bulgur
125 g
(Vete)
Tomatpuré
1 msk
Paprikapulver
1 tsk
Spiskummin
1 tsk
Vatten
3 dl
Kycklingbuljong
1 påse
Tomat
2 st
Kruspersilja
10 g
Svartpeppar
Vitvinsvinäger
1 tsk
Kruspersilja
10 g
Majonnäs
3 msk
(Ägg)
Vitlök
½ klyfta
Paprikapulver
½ tsk
Spiskummin
½ tsk
Salt
Torskfilé
300 g
(Fisk)
Svartpeppar
Ströbröd
1 msk
Mandelspån
20 g
(Nötter)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
622 kcal
Fett:
27 g
Kolhydrater:
56 g
Protein:
40 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Finhacka bananschalottenlök och vitlök. Hetta upp lite olivolja i en stor kastrull eller stekgryta. Fräs lök och vitlök ca 2 min. Tillsätt bulgur, tomatpuré, paprikapulver och spiskummin. Fräs ytterligare ca 1 min. Rör ner vatten och smulad kycklingbuljong. Sänk värmen och sjud under lock ca 10 min.
Finhacka kruspersilja och lägg i en liten skål. Blanda ner majonnäs, pressad vitlök, paprikapulver, spiskummin och 1 krm salt. Skär torskfilé i portionsbitar och lägg i en smord ugnsform. Krydda fisken runt om med lite salt och nymald svartpeppar. Bred ut majonnäsen över fisken. Strö över ett tunt lager ströbröd. Fördela mandelspån över torsken. Baka i mitten av ugnen ca 10 min, tills fisken är klar.
Tärna tomat och grovhacka kruspersilja. Blanda ner i den kokta bulgurn. Smaka av med nymald svartpeppar och vitvinsvinäger.
Servera chermoula- och mandelbakad torsk med bulgurpilaff.
Smaklig måltid!