Laktosfri
Mandelbakad torsk med chermoulamajonnäs och bulgurpilaff
3.85 (256)
Under 40 min
15 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk·
- Nötter·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- ströbröd
- svartpeppar
- tomatpuré
- vatten
- vitvinsvinäger
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
Bulgur
125 g
Tomatpuré
1 msk
Paprikapulver
1 tsk
Spiskummin
1 tsk
Vatten
3 dl
Kycklingbuljong
1 påse
Tomat
2 st
Kruspersilja
10 g
Svartpeppar
Vitvinsvinäger
1 tsk
Kruspersilja
10 g
Majonnäs
3 msk
Vitlök
½ klyfta
Paprikapulver
½ tsk
Spiskummin
½ tsk
Salt
Torskfilé
300 g
Svartpeppar
Ströbröd
1 msk
Mandelspån
20 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 622 kcal
- Fett:
- 27 g
- Kolhydrater:
- 56 g
- Protein:
- 40 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Finhacka bananschalottenlök och vitlök. Hetta upp lite olivolja i en stor kastrull eller stekgryta. Fräs lök och vitlök ca 2 min. Tillsätt bulgur, tomatpuré, paprikapulver och spiskummin. Fräs ytterligare ca 1 min. Rör ner vatten och smulad kycklingbuljong. Sänk värmen och sjud under lock ca 10 min.
Finhacka kruspersilja och lägg i en liten skål. Blanda ner majonnäs, pressad vitlök, paprikapulver, spiskummin och 1 krm salt. Skär torskfilé i portionsbitar och lägg i en smord ugnsform. Krydda fisken runt om med lite salt och nymald svartpeppar. Bred ut majonnäsen över fisken. Strö över ett tunt lager ströbröd. Fördela mandelspån över torsken. Baka i mitten av ugnen ca 10 min, tills fisken är klar.
Tärna tomat och grovhacka kruspersilja. Blanda ner i den kokta bulgurn. Smaka av med nymald svartpeppar och vitvinsvinäger.
Servera chermoula- och mandelbakad torsk med bulgurpilaff.
Smaklig måltid!