Mandel- och cheddarbiffar med potatispuré och timjanstekt äpple
Löpefri
Utan gluten

Mandel- och cheddarbiffar med potatispuré och timjanstekt äpple

4.2 (137)
Under 40 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Nötter
    ·
  • Ägg

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Ättiksprit (12%)
  • bakplåtspapper
  • salt
  • smör
  • socker
  • ströbröd
  • svartpeppar
  • vatten
Gurka
½ st
Socker
1 msk
Vatten
2 msk
Ättiksprit (12%)
1 msk
Salt
1 krm
Mandelpotatis
450 g
Mjölk
1 ½ dl
(Mjölk, Laktos)
Smör
(Mjölk)
Salt
Gul lök
½ st
Mandelspån
50 g
(Nötter)
Riven cheddarost
50 g
(Mjölk)
Ägg
1 st
(Ägg)
Ströbröd
½ dl
Vatten
1 msk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Bakplåtspapper
1 st
Gul lök
½ st
Timjan
10 g
Rött äpple
1 st
Smör
(Mjölk)
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
Energi:
669 kcal
Fett:
30 g
Kolhydrater:
73 g
Protein:
26 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Täck bunken med en kökshandduk när du mixar mandelspånen, så slipper du stänk!

Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Skiva gurka tunt med mandolin eller osthyvel. Blanda socker, vatten, ättikssprit och salt i en skål. Rör om tills sockret löst sig. Vänd ner gurkan. 
Skala och koka mandelpotatis mjuk i lättsaltat vatten.
 Grovriv gul lök. Lägg mandelspån i en mixerbunke och mixa till ett grovt mjöl (se tips!). Häll över i en bunke och blanda med lök, riven cheddarost, ägg, ströbröd, vatten, salt och lite nymald svartpeppar. 
Forma smeten till 4 biffar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och tillaga mitt i ugnen ca 12 min.
Finhacka gul lök och timjan. Tärna äpple smått. Hetta upp lite smör i en stekpanna. Stek löken ca 2 min. Tillsätt äpple och timjan och stek ytterligare ca 2 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Värm mjölk i en kastrull. Häll av potatisen och mosa med elvisp eller potatisstöt. Tillsätt mjölk och lite smör och vispa slätt. Smaka av med lite salt.
Servera mandel- och cheddarbiffar med potatispuré, timjanstekt äpple och pressgurka.
Smaklig måltid!