Löpefri
Utan gluten
Mandel- och cheddarbiffar med potatispuré och timjanstekt äpple
4.2 (137)
Under 40 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Nötter·
- Ägg
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Ättiksprit (12%)
- bakplåtspapper
- salt
- smör
- socker
- ströbröd
- svartpeppar
- vatten
Gurka
½ st
Socker
1 msk
Vatten
2 msk
Ättiksprit (12%)
1 msk
Salt
1 krm
Mandelpotatis
450 g
Mjölk
1 ½ dl
Smör
Salt
Gul lök
½ st
Mandelspån
50 g
Riven cheddarost
50 g
Ägg
1 st
Ströbröd
½ dl
Vatten
1 msk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Bakplåtspapper
1 st
Gul lök
½ st
Timjan
10 g
Rött äpple
1 st
Smör
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 669 kcal
- Fett:
- 30 g
- Kolhydrater:
- 73 g
- Protein:
- 26 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Täck bunken med en kökshandduk när du mixar mandelspånen, så slipper du stänk!
Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Skiva gurka tunt med mandolin eller osthyvel. Blanda socker, vatten, ättikssprit och salt i en skål. Rör om tills sockret löst sig. Vänd ner gurkan.
Skala och koka mandelpotatis mjuk i lättsaltat vatten.
Grovriv gul lök. Lägg mandelspån i en mixerbunke och mixa till ett grovt mjöl (se tips!). Häll över i en bunke och blanda med lök, riven cheddarost, ägg, ströbröd, vatten, salt och lite nymald svartpeppar.
Forma smeten till 4 biffar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och tillaga mitt i ugnen ca 12 min.
Finhacka gul lök och timjan. Tärna äpple smått. Hetta upp lite smör i en stekpanna. Stek löken ca 2 min. Tillsätt äpple och timjan och stek ytterligare ca 2 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Värm mjölk i en kastrull. Häll av potatisen och mosa med elvisp eller potatisstöt. Tillsätt mjölk och lite smör och vispa slätt. Smaka av med lite salt.
Servera mandel- och cheddarbiffar med potatispuré, timjanstekt äpple och pressgurka.
Smaklig måltid!