Malaysisk laksa med nudlar, kokosmjölk och ägg
25-35
Laktosfri
Vegetariskt

Malaysisk laksa med nudlar, kokosmjölk och ägg

Ingredienser

Allergener
  • Sojabönor,
  • ägg,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • neutral olja
  • vatten
  • socker

Laksa

Ingefära
½ bit
Vitlök
2 klyfta
Champinjoner
125 g
Lime
1 st
Neutral olja
Röd currypasta
1 msk
Coconut cream
1 förp
Vatten
4 dl
Socker
½ msk
Japansk sojasås (Sojabönor)
1 msk
Grönsaksbuljong
1 påse
Pak choy
1 st

Till servering

Ägg (Ägg)
2 st
Äggnudlar (Ägg, Vete)
1 förp
Koriander
10 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 520 kcal
  • Fett 20 g
  • Kolhydrater 64 g
  • Protein 21 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Tänk på att den röda currypastan är stark. Smaka dig fram till lagom hetta!

  1. Koka upp vatten i en kastrull. Lägg försiktigt ner äggen och koka ca 8 min. Spola i kallt vatten.
  2. Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen.
  3. Laksa: Skala och finriv ingefära (ca 1 msk) och vitlök. Kvarta champinjoner. Skölj limen ordentligt i ljummet vatten och finriv skalet. 
  4. Hetta upp lite neutral olja i en stekgryta och fräs ingefära, vitlök och röd currypasta ca 1 min. Tillsätt champinjoner, coconut cream, vatten, socker, japansk soja, smulad grönsaksbuljong och limeskal. Sjud ca 5 min.
  5. Skär pak choy i grova bitar. Ta soppan från värmen och tillsätt pak choy och pressad saft från halva limen.
  6. Skala och halvera äggen. Grovhacka koriander. Klyfta resten av limen.
  7. Lägg upp nudlar i två skålar och häll på soppan. Toppa med ägghalvor och koriander. Servera laksan med limeklyftor.