Laktosfri
Maiale impanate - italiensk fläskkotlett med skysås och rostad potatis
Nytt recept
Under 35 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Selleri·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- balsamvinäger
- flingsalt
- olivolja
- rödvinsvinäger
- salt
- socker
- svartpeppar
- vatten
- vetemjöl
- vitlök
Småpotatis
450 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Torkad rosmarin
½ msk
Salt
Svartpeppar
Bananschalottenlök
1 st
Selleristicks
100 g
Fläskkotlett
300 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
Vetemjöl
1 dl
Olivolja
2 msk
Vitlök
2 klyfta
Socker
2 krm
Torkad salvia
1 tsk
Balsamvinäger
½ msk
Vatten
2 ½ dl
Köttbuljong
½ påse
Bladpersilja
20 g
Tomat
2 st
Olivolja
Rödvinsvinäger
1 tsk
Flingsalt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 560 kcal
- Fett:
- 24 g
- Kolhydrater:
- 49 g
- Protein:
- 37 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Lägg småpotatis på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, torkad rosmarin, lite salt och nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen ca 22 min.
Finhacka bananschalottenlök. Skiva selleristicks. Skär fläskkotlett i jämntjocka skivor. Krydda köttet med salt och lite nymald svartpeppar. Häll upp vetemjöl på en tallrik. Vänd fläskkotletterna i mjölet så det fastnar runt om.
Hetta upp olivolja i en stekpanna. Stek köttet på hög värme ca 2 min på en sida så att det får fin färg. Sänk till medelvärme och vänd köttet. Tillsätt lök, pressad vitlök och selleri. Fräs ytterligare ca 3 min.
Rör ner socker, torkad salvia, balsamvinäger, vatten och smulad köttbuljong i pannan. Sjud ca 4 min tills köttet är helt genomstekt (innertemp 72°C). Smaka av med lite nymald svartpeppar.
Grovhacka bladpersilja. Skiva tomat och lägg på ett fat. Strö hälften av persiljan, lite olivolja, rödvinsvinäger, flingsalt och lite nymald svartpeppar över fatet med tomat. Strö resten av persiljan över pannan med fläskkotlett.
Servera maiale impanate med skysås, rosmarinrostad potatis och tomatsallad.
Smaklig måltid!