Ljummen höstsallad med kryddrostad morot, ras el hanout och kikärtsbiffar
4.03 (130)
Under 40 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Flytande honung
- olivolja
- salt
- ströbröd
- svartpeppar
- vetemjöl
- vitlök
- vitvinsvinäger
Morötter
300 g
Olivolja
Ras el hanout
2 tsk
Salt
1 krm
Flytande honung
1 tsk
Kikärtor
½ förp
Rödlök
½ st
Vitlök
1 klyfta
Vetemjöl
3 msk
Spiskummin
½ msk
Malen koriander
½ tsk
Salt
½ tsk
Ströbröd
Olivolja
Matyoghurt
1 dl
Vitlök
1 klyfta
Salt
½ krm
Svartpeppar
Bulgur
125 g
Rödlök
½ st
Babyspenat
65 g
Olivolja
1 msk
Vitvinsvinäger
2 tsk
Flytande honung
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 562 kcal
- Fett:
- 20 g
- Kolhydrater:
- 78 g
- Protein:
- 18 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
Skala och skär morötter i sneda "stubbar". Lägg i en ugnsform och blanda med lite olivolja, ras el hanout, salt och flytande honung. Lägg 1 oskalad vitlöksklyfta bredvid morötterna (används i punkt 5 till rostad vitlöksyoghurt). Rosta allt i mitten av ugnen ca 20 min.
Grovhacka rödlök och vitlök. Lägg i en bunke tillsammans med kikärtor (sköljda och avrunna), vetemjöl, spiskummin, malen koriander och salt. Mixa till en grov smet med stavmixer. Forma smeten till 4 små biffar. Lägg ströbröd på en tallrik. Vänd biffarna i ströbröd och stek dem därefter frasiga i rikligt med olivolja. Låt rinna av på lite hushållspapper.
Ta bort skalet från den rostade vitlöksklyftan. Lägg i en skål och mosa sönder med en gaffel. Blanda ner matyoghurt, salt och lite nymald svartpeppar.
Blanda ihop en dressing av olivolja, vitvinsvinäger, honung, lite salt och nymald svartpeppar i en liten skål. Finstrimla rödlök. Blanda kokt bulgur, kryddrostad morot, rödlök, babyspenat och dressingen på ett salladsfat.
Servera ljummen bulgursallad med kikärtsbiffar och rostad vitlöksyoghurt.
Smaklig måltid!