Ljummen höstsallad med kryddrostad morot, ras el hanout och kikärtsbiffar

Ljummen höstsallad med kryddrostad morot, ras el hanout och kikärtsbiffar

4.03 (130)
Under 40 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Flytande honung
  • olivolja
  • salt
  • ströbröd
  • svartpeppar
  • vetemjöl
  • vitlök
  • vitvinsvinäger
Morötter
300 g
Olivolja
Ras el hanout
2 tsk
Salt
1 krm
Flytande honung
1 tsk
Kikärtor
½ förp
Rödlök
½ st
Vitlök
1 klyfta
Vetemjöl
3 msk
(Vete)
Spiskummin
½ msk
Malen koriander
½ tsk
Salt
½ tsk
Ströbröd
Olivolja
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Vitlök
1 klyfta
Salt
½ krm
Svartpeppar
Bulgur
125 g
(Vete)
Rödlök
½ st
Babyspenat
65 g
Olivolja
1 msk
Vitvinsvinäger
2 tsk
Flytande honung
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
Energi:
562 kcal
Fett:
20 g
Kolhydrater:
78 g
Protein:
18 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
Skala och skär morötter i sneda "stubbar". Lägg i en ugnsform och blanda med lite olivolja, ras el hanout, salt och flytande honung. Lägg 1 oskalad vitlöksklyfta bredvid morötterna (används i punkt 5 till rostad vitlöksyoghurt). Rosta allt i mitten av ugnen ca 20 min.
 Grovhacka rödlök och vitlök. Lägg i en bunke tillsammans med kikärtor (sköljda och avrunna), vetemjöl, spiskummin, malen koriander och salt. Mixa till en grov smet med stavmixer. Forma smeten till 4 små biffar. Lägg ströbröd på en tallrik. Vänd biffarna i ströbröd och stek dem därefter frasiga i rikligt med olivolja. Låt rinna av på lite hushållspapper.
Ta bort skalet från den rostade vitlöksklyftan. Lägg i en skål och mosa sönder med en gaffel. Blanda ner matyoghurt, salt och lite nymald svartpeppar.
Blanda ihop en dressing av olivolja, vitvinsvinäger, honung, lite salt och nymald svartpeppar i en liten skål. Finstrimla rödlök. Blanda kokt bulgur, kryddrostad morot, rödlök, babyspenat och dressingen på ett salladsfat.
Servera ljummen bulgursallad med kikärtsbiffar och rostad vitlöksyoghurt.
Smaklig måltid!