Linsragù med linguine, tanelliost, ruccola och färsk basilika
Laktosfri
Löpefri
Vegetariskt

Linsragù med linguine, tanelliost

ruccola och färsk basilika
4.13 (111)
Under 20 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Balsamvinäger
  • olja
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten
Lista
Lista
Bilder
Gröna linser
1 förp
Gul lök
1 st
Olja
1 msk
Vitlök
2 klyfta
Morotsjulienne
1 förp
Krossade tomater
1 förp
Vatten
½ dl
Balsamvinäger
½ msk
Torkad oregano
1 förp
Torkad timjan
1 förp
Chili flakes
1 krm
Grönsaksbuljong
1 påse
Salt
Svartpeppar
Linguine
200 g
(Vete)
Tanelli hårdost
2 st
(Mjölk, Laktos)
Ruccola
30 g
Basilika
20 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
644 kcal
Fett:
14 g
Kolhydrater:
99 g
Protein:
29 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka linguine enligt anvisning på förpackningen.
 Häll av och skölj gröna linser. Finhacka gul lök. Hetta upp olja i en stekgryta och fräs morotsjulienne, lök och pressad vitlök ca 3 min.
Tillsätt linser, krossade tomater, vatten, balsamvinäger, torkad oregano, torkad timjan, chili flakes och grönsaksbuljong. Sjud under lock ca 10 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Finriv Tanelli hårdost. Servera linsragùn med nykokt pasta, riven Tanelli, ruccola och basilika.
Smaklig måltid!