Linsragù med färsk tagliolini, quattrocento och ruccola
Laktosfri
Löpefri

Linsragù med färsk tagliolini, quattrocento och ruccola

4.13 (111)
Under 20 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Balsamvinäger
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten
  • vitlök
Gröna linser
1 förp
Morötter
150 g
Bananschalottenlök
1 st
Olivolja
1 msk
Vitlök
2 klyfta
Krossade tomater
1 förp
Vatten
½ dl
Balsamvinäger
½ msk
Torkad basilika
1 tsk
Torkad timjan
1 tsk
Chili flakes
1 krm
Grönsaksbuljong
1 påse
Salt
Svartpeppar
Färsk tagliolini
1 förp
(Ägg, Vete)
Quattrocento
50 g
(Mjölk, Laktos)
Ruccola
30 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
663 kcal
Fett:
18 g
Kolhydrater:
96 g
Protein:
29 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka upp rikligt med vatten till pastakoket i steg 4.
Häll av och skölj gröna linser. Finriv morötter. Finhacka bananschalottenlök. Hetta upp olivolja i en stekgryta och fräs morötter, lök och pressad vitlök ca 3 min.
Tillsätt linser, krossade tomater, vatten, balsamvinäger, torkad basilika, torkad timjan, chili flakes och smulad grönsaksbuljong. Sjud under lock ca 10 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Koka färsk tagliolini enligt anvisning på förpackningen.
Finriv quattrocento. Servera linsragùn med nykokt pasta, riven quattrocento och ruccola.
Smaklig måltid!