Laktosfri
Löpefri
Linsragù med färsk tagliolini, quattrocento och ruccola
4.13 (111)
Under 20 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Balsamvinäger
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- vatten
- vitlök
Gröna linser
1 förp
Morötter
150 g
Bananschalottenlök
1 st
Olivolja
1 msk
Vitlök
2 klyfta
Krossade tomater
1 förp
Vatten
½ dl
Balsamvinäger
½ msk
Torkad basilika
1 tsk
Torkad timjan
1 tsk
Chili flakes
1 krm
Grönsaksbuljong
1 påse
Salt
Svartpeppar
Färsk tagliolini
1 förp
Quattrocento
50 g
Ruccola
30 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 663 kcal
- Fett:
- 18 g
- Kolhydrater:
- 96 g
- Protein:
- 29 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka upp rikligt med vatten till pastakoket i steg 4.
Häll av och skölj gröna linser. Finriv morötter. Finhacka bananschalottenlök. Hetta upp olivolja i en stekgryta och fräs morötter, lök och pressad vitlök ca 3 min.
Tillsätt linser, krossade tomater, vatten, balsamvinäger, torkad basilika, torkad timjan, chili flakes och smulad grönsaksbuljong. Sjud under lock ca 10 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Koka färsk tagliolini enligt anvisning på förpackningen.
Finriv quattrocento. Servera linsragùn med nykokt pasta, riven quattrocento och ruccola.
Smaklig måltid!