Laktosfri
Vegetariskt
Linsbouillabaisse
med fänkål, saffran och aioli3.72 (101)
Under 30 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- vatten
- vitvinsvinäger
Bananschalottenlök
1 st
Fänkål
1 st
Tomat
1 st
Gröna linser
1 förp
Olivolja
Saffran
½ förp
Paprikapulver
½ tsk
Torkad timjan
½ tsk
Vitlök
1 klyfta
Vatten
5 dl
Vitvinsvinäger
½ msk
Salt
1 krm
Grönsaksbuljong
1 påse
Apelsin
½ st
Majonnäs
¾ dl
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Surdegsbaguette
1 st
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 644 kcal
- Fett:
- 25 g
- Kolhydrater:
- 85 g
- Protein:
- 20 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig). Grädda surdegsbaguette enligt anvisning på förpackningen.
Klyfta bananschalottenlök. Skiva fänkål tunt. Tärna tomat. Häll av och skölj gröna linser.
Hetta upp rikligt med olivolja i en stekgryta. Fräs lök, fänkål, saffran, paprikapulver, torkad timjan och pressad vitlök 3-4 min.
Tillsätt linser, vatten, vitvinsvinäger, salt och smulad grönsaksbuljong. Sjud under lock 8-10 min, eller tills grönsakerna är mjuka. Ta från värmen och rör ner tomat. Smaka av med pressad apelsinsaft, saffran och lite salt.
Blanda majonnäs, pressad vitlök och salt i en liten skål.
Servera linsbouillabaisse med nygräddat bröd och aioli!
Smaklig måltid!