Linguine med skogschampinjoner, rostad aubergine, hasselnötter och parmesan

Linguine med skogschampinjoner, rostad aubergine, hasselnötter och parmesan

Nytt recept
Under 30 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Gluten
    ·
  • Hasselnötter

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vitlök
Aubergine
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Hackade hasselnötter
20 g
(Hasselnötter)
Ruccola
30 g
Linguine
200 g
(Gluten)
Skogschampinjoner
125 g
Vitlök
1 klyfta
Parmesanost
1 bit
(Mjölk)
Olivolja
Salt
2 krm
Svartpeppar
Crème fraiche
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
664 kcal
Fett:
29 g
Kolhydrater:
78 g
Protein:
23 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). Koka upp rikligt med lättsaltat vatten till pastakoket i punkt 4.
 Tärna aubergine (ca 1x1 cm) och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen ca 18 min. Blanda med hackade hasselnötter.
Skiva skogschampinjoner. Skala och skiva vitlök tunt. Finriv parmesanost. 
Koka linguine enligt anvisning på förpackningen. Spara 1 dl pastavatten när du häller av pastan.
 Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och bryn svampen ca 4 min. Tillsätt vitlöken, salt och nymald svartpeppar. Fräs ytterligare ca 2 min. Tillsätt pastavatten, crème fraiche och riven parmesan.
Blanda pastan med såsen. Rör ordentligt tills det blir krämigt. Servera linguine med skogschampinjonsås toppat med rostad aubergine, hasselnötter och ruccola.
Smaklig måltid!