Löpefri
Linguine med rostade rödbetor och hasselnöt- och getostpesto
Nytt recept
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Gluten·
- Hasselnötter
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Balsamvinäger
- flytande honung
- olivolja
- salt
- svartpeppar
Rödbetor
1 förp
Olivolja
Salt
2 krm
Svartpeppar
Flytande honung
1 tsk
Torkad rosmarin
½ tsk
Ruccola
15 g
Hasselnötter
30 g
Getost
50 g
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
1 msk
Salt
1 krm
Linguine
200 g
Getost
50 g
Ruccola
15 g
Balsamvinäger
½ msk
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 739 kcal
- Fett:
- 31 g
- Kolhydrater:
- 89 g
- Protein:
- 26 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 5.
Klyfta rödbetor och lägg i en ugnsform. Blanda med lite olivolja, salt, nymald svartpeppar, honung och torkad rosmarin. Rosta i ugnen ca 20 min, tills de fått färg.
Grovhacka ruccola och lägg i en mixerbunke. Tillsätt hasselnötter, smulad getost, pressad vitlök, olivolja och salt. Mixa ihop med en stavmixer.
Koka pasta enligt anvisning på förpackningen. Spara 1 dl pastavatten när du häller av pastan.
Häll av pastan och lägg tillbaka i kastrullen. Tillsätt peston och sparat pastavatten. Blanda ordentligt. Smaka av med salt.
Blanda rosmarinrostade rödbetor med balsamvinäger, ruccola och smulad getost. Servera till linguine med hasselnöt- och ruccolapesto.
Smaklig måltid!