Linguine med kalkonfärs, färsk timjan och champinjoner
Nytt recept
Under 25 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Gluten·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- svartpeppar
- vatten
- vetemjöl
- vitlök
Gul lök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Champinjoner
125 g
Backtimjan
20 g
Olivolja
Kalkonfärs
300 g
Vetemjöl
1 tsk
Vatten
1 ½ dl
Kycklingbuljong
1 påse
Salt
Svartpeppar
Crème fraiche
½ dl
Linguine
180 g
Babyspenat
30 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 682 kcal
- Fett:
- 23 g
- Kolhydrater:
- 74 g
- Protein:
- 44 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 3.
Finhacka gul lök och vitlök. Skiva champinjoner. Dra av timjanbladen från de grova stjälkarna (det gör ingenting om du inte får av alla bladen), spara både blad och stjälkar.
Koka linguine enligt anvisning på förpackningen.
Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekpanna eller stekgryta och bryn kalkonfärs ca 3 min. Tillsätt champinjoner, lök, vitlök, timjanblad och stjälkar. Fräs ytterligare ca 2 min. Pudra över vetemjöl och rör runt. Blanda ner vatten, smulad kycklingbuljong, nymald svartpeppar och crème fraiche. Koka ca 3 min. Lyft upp och kasta timjanstjälkarna. Smaka av med salt.
Häll av pastan och blanda med pastasåsen. Rör ner babyspenat och servera direkt.
Smaklig måltid!