Linguine med hjortchorizo och oregano

Vilt

Linguine med hjortchorizo och oregano

Nytt recept
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Gluten

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten
  • vitlök
Zucchini
1 st
Gul lök
½ st
Hjortchorizo
200 g
Olivolja
Vitlök
2 klyfta
Torkad timjan
1 tsk
Paprikapulver
½ msk
Vatten
1 dl
Kycklingbuljong
½ påse
Matyoghurt
¾ dl
(Mjölk, Laktos)
Salt
Svartpeppar
Linguine
180 g
(Gluten)
Oregano
20 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
662 kcal
Fett:
28 g
Kolhydrater:
76 g
Protein:
26 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka linguine enligt anvisning på förpackningen. Spara 1 dl av kokvattnet när du häller av pastan.
Tärna zucchini, gul lök och hjortchorizo.
Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekpanna. Stek zucchini, lök, pressad vitlök, torkad timjan och paprikapulver ca 3 min. Tillsätt korven och stek ytterligare ca 5 min. 
Rör ner vatten och smulad kycklingbuljong i pannan. Sjud ca 2 min. Ta från värmen och rör ner matyoghurt. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Grovhacka oregano. Blanda nykokt linguine med korvfräset och det sparade kokvattnet. Strö över oregano. Servera direkt!
Smaklig måltid!