Libanesisk sallad med sesamfrön, rostade morötter, za'atar och fetaost
30
Löpefri

Libanesisk sallad med sesamfrön, rostade morötter, za'atar och fetaost

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • gluten,
  • sesamfrön,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • vitlök
  • flytande honung
  • svartpeppar

Rostade morötter

Mixmorötter
350 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt

Sallad

Pärlcouscous (Gluten)
1 ¼ dl
Gröna linser
1 förp
Rädisor
1 förp
Babyspenat
30 g
Fetaost (Mjölk, Laktos)
50 g

Za'atar

Citron
½ st
Sesamfrön (Sesamfrön)
1 msk
Torkad oregano
½ msk
Salt
½ tsk

Krutonger

Naanbröd (Mjölk, Vete, Laktos)
½ förp
Olivolja
Näringsvärde per portion
  • Energi 713 kcal
  • Fett 27 g
  • Kolhydrater 94 g
  • Protein 24 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Rostade morötter: Skär mixmorötter i stavar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över lite olivolja och strö på lite salt. Rosta mitt i ugnen ca 20 min. 
  3. Sallad: Koka pärlcouscous enligt anvisning på förpackningen. Spola kallt och låt rinna av.
  4. Za'atar: Skölj citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Krossa sesamfrön, citronskal, torkad oregano och salt i en mortel. Om du inte har en mortel kan du blanda allt i en skål. 
  5. Krutonger: Skär naanbröd i mindre bitar. Ta ut plåten med morötter och lägg brödet på andra sidan. Ringla över lite olivolja och krydda med za'atar. Rosta mitt i ugnen ytterligare ca 8 min. Spara za'ataren som inte fastnat på brödet till servering.
  6. Dressing: Blanda pressad saft från den använda citronen (ca 1 msk), pressad vitlök, olivolja, honung, salt och lite nymald svartpeppar i en skål. 
  7. Sallad: Häll av och skölj gröna linser. Skiva rädisor. Strimla babyspenat. Smula fetaost. Blanda allt med pärlcouscous, krutonger och dressing på ett serveringsfat. 
  8. Toppa libanesisk sallad med rostade morötter och resten av za'ataren.