30
Löpefri
Libanesisk sallad med sesamfrön, rostade morötter, za'atar och fetaost
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- gluten,
- sesamfrön,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- vitlök
- flytande honung
- svartpeppar
Rostade morötter
Mixmorötter
350 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Sallad
Pärlcouscous (Gluten)
1 ¼ dl
Gröna linser
1 förp
Rädisor
1 förp
Babyspenat
30 g
Fetaost (Mjölk, Laktos)
50 g
Za'atar
Citron
½ st
Sesamfrön (Sesamfrön)
1 msk
Torkad oregano
½ msk
Salt
½ tsk
Krutonger
Naanbröd (Mjölk, Vete, Laktos)
½ förp
Olivolja
Näringsvärde per portion
- Energi 713 kcal
- Fett 27 g
- Kolhydrater 94 g
- Protein 24 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Rostade morötter: Skär mixmorötter i stavar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över lite olivolja och strö på lite salt. Rosta mitt i ugnen ca 20 min.
- Sallad: Koka pärlcouscous enligt anvisning på förpackningen. Spola kallt och låt rinna av.
- Za'atar: Skölj citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Krossa sesamfrön, citronskal, torkad oregano och salt i en mortel. Om du inte har en mortel kan du blanda allt i en skål.
- Krutonger: Skär naanbröd i mindre bitar. Ta ut plåten med morötter och lägg brödet på andra sidan. Ringla över lite olivolja och krydda med za'atar. Rosta mitt i ugnen ytterligare ca 8 min. Spara za'ataren som inte fastnat på brödet till servering.
- Dressing: Blanda pressad saft från den använda citronen (ca 1 msk), pressad vitlök, olivolja, honung, salt och lite nymald svartpeppar i en skål.
- Sallad: Häll av och skölj gröna linser. Skiva rädisor. Strimla babyspenat. Smula fetaost. Blanda allt med pärlcouscous, krutonger och dressing på ett serveringsfat.
- Toppa libanesisk sallad med rostade morötter och resten av za'ataren.