Laxpasta med dillpesto, fänkål och rostad tomat
Laktosfri

Laxpasta med dillpesto, fänkål och rostad tomat

Nytt recept
Under 20 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Fisk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • olja
  • salt
  • vatten
Linguine
200 g
(Vete)
Tomat
1 st
Fänkål
1 st
Olivolja
Laxfilé
300 g
(Fisk)
Salt
2 krm
Dill
20 g
Riven parmesan
25 g
(Mjölk)
Salt
1 krm
Olja
1 msk
Vatten
1 msk
Näringsinnehåll per portion
Energi:
745 kcal
Fett:
29 g
Kolhydrater:
74 g
Protein:
47 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i punkt 3.
Klyfta tomaterna och skär fänkål i tunna skivor. Lägg i en ugnsform och blanda med olivolja och lite salt. Krydda laxfilén med salt. Lägg fisken med skinnsidan upp på grönsakerna i ugnsformen. Tillaga allt i övre delen av ugnen ca 15 min.
Koka pasta enligt tidsangivelse på förpackningen.
Grovhacka dill (även stjälkar). Lägg i en mixerbunke tillsammans med riven parmesan, salt, neutral olja och vatten. Mixa ihop med stavmixer.
Dra försiktigt av skinnet från den ugnsbakade laxen. Dela laxen i bitar. Blanda ihop allt i ugnsformen med nykokt pasta och dillpesto. Servera direkt!
Smaklig måltid!