Laktosfri
Laxpasta med dillpesto, fänkål och rostad tomat
Nytt recept
Under 20 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Fisk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- olja
- salt
- vatten
Linguine
200 g
Tomat
1 st
Fänkål
1 st
Olivolja
Laxfilé
300 g
Salt
2 krm
Dill
20 g
Riven parmesan
25 g
Salt
1 krm
Olja
1 msk
Vatten
1 msk
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 745 kcal
- Fett:
- 29 g
- Kolhydrater:
- 74 g
- Protein:
- 47 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i punkt 3.
Klyfta tomaterna och skär fänkål i tunna skivor. Lägg i en ugnsform och blanda med olivolja och lite salt. Krydda laxfilén med salt. Lägg fisken med skinnsidan upp på grönsakerna i ugnsformen. Tillaga allt i övre delen av ugnen ca 15 min.
Koka pasta enligt tidsangivelse på förpackningen.
Grovhacka dill (även stjälkar). Lägg i en mixerbunke tillsammans med riven parmesan, salt, neutral olja och vatten. Mixa ihop med stavmixer.
Dra försiktigt av skinnet från den ugnsbakade laxen. Dela laxen i bitar. Blanda ihop allt i ugnsformen med nykokt pasta och dillpesto. Servera direkt!
Smaklig måltid!