Laxwallenbergare med potatispuré, dill och citrondressad kålrabbisallad
Laktosfri
Utan gluten

Laxwallenbergare med potatispuré

dill och citrondressad kålrabbisallad
Nytt recept
Under 45 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Fisk
    ·
  • Ägg

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Äggula
  • flytande honung
  • mjölk
  • olja
  • salt
  • smör
  • ströbröd
  • svartpeppar
Lista
Lista
Bilder
Laxfilé
300 g
(Fisk)
Citron
1 st
Dill
10 g
Äggula
1 st
(Ägg)
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Ströbröd
Smör
(Mjölk)
Olja
Citronsaft
Flytande honung
½ tsk
Salt
Svartpeppar
Kålrabbi
1 st
Dill
10 g
Mospotatis
450 g
Mjölk
1 ½ dl
(Mjölk)
Smör
15 g
(Mjölk)
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
Energi:
648 kcal
Fett:
29 g
Kolhydrater:
57 g
Protein:
39 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Skala och skär mospotatis i mindre bitar. Koka mjuk i lättsaltat vatten.
 Skär bort skinnet från laxfilén och skär fisken i tärningar. Lägg i en mixerbunke eller matberedare. Mixa sönder laxen hastigt, det gör inget om det är lite grova bitar kvar. Skölj citronen i ljummet vatten och finriv det yttersta skalet. Finhacka dill. Blanda försiktigt ner citronskal, dill, äggula, salt och nymald svartpeppar.
Lägg ströbröd på en tallrik. Forma färsen (den blir ganska lös, det är enklare om man formar med blöta händer) till 2 stora eller 4 små biffar och vänd i ströbröd. Stek laxbiffarna på medelvärme i en stekpanna med lite smör och neutral olja, ca 3 min per sida.
 Blanda pressad saft från halva den använda citronen, flytande honung, salt och lite nymald svartpeppar i en skål eller bunke. Skala och finstrimla kålrabbi. Plocka dill. Blanda ner kålrabbi i skålen med citrondressing. Blanda ner dillen vid servering.
 Värm upp mjölk och smör i en liten kastrull, eller i en skål i mikrovågsugnen. Häll av och mosa sönder potatisen. Blanda ner mjölkblandningen och vispa till en puré med ballongvisp eller elvisp. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Klyfta resten av den använda citronen. Servera laxwallenbergare med potatispuré, kålrabbisallad och citronklyfta.
Smaklig måltid!