Lättpanerad torskfilé med krämig risoni och rostade rödbetor

Lättpanerad torskfilé med krämig risoni och rostade rödbetor

4.19 (312)
Under 35 min
5 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Fisk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • flingsalt
  • flytande honung
  • olivolja
  • salt
  • smör
  • ströbröd
  • svartpeppar
  • vitvinsvinäger
Kokt rödbeta
1 förp
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
½ msk
Salt
Svartpeppar
Flytande honung
½ msk
Torskfilé
300 g
(Fisk)
Salt
2 krm
Svartpeppar
Ströbröd
¼ dl
Smör
½ msk
(Mjölk)
Olivolja
½ msk
Risoni
1 ¾ dl
(Vete)
Färskost med vitlök & örter
½ förp
(Mjölk, Laktos)
Smör
½ msk
(Mjölk)
Svartpeppar
Mixsallad
65 g
Olivolja
1 tsk
Vitvinsvinäger
½ msk
Flingsalt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
Energi:
747 kcal
Fett:
29 g
Kolhydrater:
80 g
Protein:
41 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). Koka upp lättsaltat vatten till risonin i punkt 3.
Klyfta rödbetor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, lite salt och nymald svartpeppar. Ringla över honung. Rosta högt upp i ugnen ca 12 min.
Koka risoni enligt anvisning på förpackningen. 
Krydda torskfilé med salt och lite nymald svartpeppar. Häll upp ströbröd på en tallrik och vänd runt fisken. Hetta upp smör och olivolja i en stekpanna. Stek fisken ca 3 min per sida, tills den är klar.
Häll av risonin, men spara ca ½ dl av kokvattnet. Rör ner färskost och smör i den nykokta risonin. Späd med det sparade kokvattnet till önskad konsistens. Smaka av med nymald svartpeppar.
Häll upp mixsallad i en skål. Blanda med olivolja, vitvinsvinäger, lite flingsalt och nymald svartpeppar.
Servera lättpanerad torsk med rostade rödbetor, krämig risoni och sallad.
Smaklig måltid!