Utan gluten
Laxbowl med sötsyrlig gurksallad och sesamdressing
Nytt recept
Under 25 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Fisk·
- Sojabönor·
- Sesamfrön
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Ättiksprit (12%)
- olja
- salt
- socker
- vatten
- vitlök
Ingefära
½ bit
Gurka
1 st
Salt
1 krm
Socker
¾ msk
Ättiksprit (12%)
1 msk
Vatten
¾ dl
Matyoghurt
1 dl
Sesamolja
¾ msk
Japansk sojasås
1 msk
Bananschalottenlök
1 st
Broccoli
1 st
Olja
Vitlök
2 klyfta
Salt
1 krm
Vatten
2 msk
Jasminris
150 g
Koriander
20 g
Varmrökt lax
200 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 709 kcal
- Fett:
- 27 g
- Kolhydrater:
- 78 g
- Protein:
- 38 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Har du tid? Skiva gärna gurkan på mandolin eller med en osthyvel!
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Skala och finriv ingefära. Skiva gurka tunt - se tips! Klyfta bananschalottenlök och skär broccoli i små buketter.
Häll salt, socker, ättiksprit och vatten i en skål. Rör ner riven ingefära. Blanda med skivad gurka, låt stå till servering. Rör om då och då.
Lägg matyoghurt i en skål. Blanda med sesamolja och japansk soja.
Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Stek broccoli, lök och pressad vitlök på hög värme med salt ca 2 min. Tillsätt vatten och fräs ytterligare ca 1 min.
Grovhacka koriander. Fördela nykokt jasminris i 2 skålar. Toppa med varmrökt lax, gurksallad, vitlöksfräst broccoli och sesamdressing. Strö över koriander och servera direkt!
Smaklig måltid!