Laxbowl med sötsyrlig gurksallad och sesamdressing
Utan gluten

Laxbowl med sötsyrlig gurksallad och sesamdressing

Nytt recept
Under 25 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Fisk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Sesamfrön

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Ättiksprit (12%)
  • olja
  • salt
  • socker
  • vatten
  • vitlök
Ingefära
½ bit
Gurka
1 st
Salt
1 krm
Socker
¾ msk
Ättiksprit (12%)
1 msk
Vatten
¾ dl
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Sesamolja
¾ msk
(Sesamfrön)
Japansk sojasås
1 msk
(Sojabönor)
Bananschalottenlök
1 st
Broccoli
1 st
Olja
Vitlök
2 klyfta
Salt
1 krm
Vatten
2 msk
Jasminris
150 g
Koriander
20 g
Varmrökt lax
200 g
(Fisk)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
709 kcal
Fett:
27 g
Kolhydrater:
78 g
Protein:
38 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Har du tid? Skiva gärna gurkan på mandolin eller med en osthyvel!

Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
 Skala och finriv ingefära. Skiva gurka tunt - se tips! Klyfta bananschalottenlök och skär broccoli i små buketter.
 Häll salt, socker, ättiksprit och vatten i en skål. Rör ner riven ingefära. Blanda med skivad gurka, låt stå till servering. Rör om då och då.
Lägg matyoghurt i en skål. Blanda med sesamolja och japansk soja.
Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Stek broccoli, lök och pressad vitlök på hög värme med salt ca 2 min. Tillsätt vatten och fräs ytterligare ca 1 min. 
Grovhacka koriander. Fördela nykokt jasminris i 2 skålar. Toppa med varmrökt lax, gurksallad, vitlöksfräst broccoli och sesamdressing. Strö över koriander och servera direkt!
Smaklig måltid!