Kycklingrulle med ratatouille, parmesan och salvia
Laktosfri

Kycklingrulle med ratatouille, parmesan och salvia

Nytt recept
Under 50 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • smör
  • svartpeppar
  • tomatpuré
  • vatten
  • vitlök
Salvia
15 g
Citron
1 st
Riven parmesan
50 g
(Mjölk)
Minutfilé
330 g
Bakplåtspapper
2 st
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Rödlök
1 st
Zucchini
1 st
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Tomatpuré
2 msk
Kons. körsbärstomater
1 förp
Vatten
½ dl
Kycklingbuljong
1 påse
Torkad timjan
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Potatisgnocchi
250 g
(Vete)
Smör
(Mjölk)
Olivolja
Citronsaft
Salt
Svartpeppar
Ruccola
30 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
598 kcal
Fett:
14 g
Kolhydrater:
64 g
Protein:
55 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 150°C (varmluft) eller 175°C (vanlig).
Lägg potatisgnocchi i en bunke med kallt vatten. 
 Strimla salvia. Skölj citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Blanda citronskal, parmesan och hälften av salvian (resten är till gnocchin) i en skål.
Dela minutfiléer på längden. Lägg kycklingen omlott på ett bakplåtspapper. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Lägg på parmesanblandningen. Rulla ihop kycklingen som en rulltårta och tvinna ihop bakplåtspappret som en smällkaramell. Lägg rullen på ett ark med ugnsfolie och tvinna ihop på samma sätt. Lägg rullen med skarven nedåt i en ugnsform. Tillaga mitt i ugnen ca 30 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C). Låt kycklingen vila ca 5 min innan folie och bakplåtspapper tas bort.
Skär rödlök och zucchini i mindre bitar. Hetta upp lite olivolja i en rymlig kastrull. Fräs ca 2 min. Tillsätt pressad vitlök och tomatpuré, fräs ytterligare 1 min. Blanda ner konserverade körsbärstomater, vatten och smulad kycklingbuljong. Krydda med torkad timjan, lite salt och nymald svartpeppar. Koka upp och sjud till servering, ca 20 min. Smaka av med lite salt. Om ratatouillen känns torr kan du tillsätta lite mer vatten.
Häll av gnocchin. Hetta upp lite smör och olivolja i en rymlig stekpanna och stek gnocchin ca 6 min. Skaka om i pannan då och då så att det inte bränns. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar. Blanda ner salvia och fräs ytterligare 1 min. Avsluta med att tillsätta pressad saft från halva den använda citronen.
Skiva kycklingrullen i cm-tjocka skivor. Servera med ratatouille och salviastekt gnocchi. Toppa med ruccola.
Smaklig måltid!