Utan gluten
Kycklingfilé med potatis- och cheddarpuré
julkryddad rödbeta och äppelsky4.31 (107)
Under 40 min
14 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Ättiksprit (12%)
- flytande honung
- olja
- salt
- smör
- svartpeppar
- vatten
- vitlök
- vitvinsvinäger
Kruspersilja, stjälkar
Bananschalottenlök
½ st
Vitlök
½ klyfta
Rött äpple
1 st
Smör
½ msk
Malen ingefära
1 krm
Vitvinsvinäger
½ msk
Vatten
1 ½ dl
Kycklingbuljong
½ påse
Minutfilé
300 g
Salt
Svartpeppar
Olja
Kokt rödbeta
½ förp
Smör
Malen kryddpeppar
2 krm
Malen ingefära
2 krm
Malen kanel
2 krm
Salt
Svartpeppar
Ättiksprit (12%)
1 tsk
Flytande honung
1 tsk
Kruspersilja
20 g
Mospotatis
450 g
Mjölk
1 dl
Smör
½ msk
Salt
½ tsk
Riven cheddarost
75 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 696 kcal
- Fett:
- 27 g
- Kolhydrater:
- 61 g
- Protein:
- 51 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Skala, dela och koka mospotatis mjuk.
Grovhacka all kruspersilja, använd stjälkarna i såsen och spara bladen till servering. Finstrimla bananschalottenlök och vitlök. Halvera äpple. Skala halva äpplet och skär i små bitar. Hetta upp smör i en kastrull och fräs lök, vitlök, äppelbitar, persiljestjälkar och malen ingefära i ca 2 min. Tillsätt vitvinsvinäger, vatten och smulad kycklingbuljong. Koka ca 5 min. Mixa slät med stavmixer. Skär andra äppelhalvan i små tärningar och lägg ner i såsen. Koka upp och dra från värmen.
Krydda minutfilé med lite salt och nymald svartpeppar. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och stek kycklingen ca 4 min per sida, tills den är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Klyfta rödbetor. Smält rikligt med smör i en kastrull och tillsätt rödbetor, malen kryddpeppar, malen ingefära, malen kanel, lite salt och nymald svartpeppar. Fräs ca 2 min. Tillsätt ättiksprit och honung. Fräs ytterligare ca 1 min.
Värm upp mjölk och smör i en liten kastrull. Häll av potatisen och mosa med en potatisstöt. Vispa ner mjölkblandningen och salt. Tillsätt riven cheddarost och rör tills osten smält. Om moset blir för tjockt, tillsätt mer mjölk.
Strö persilja över rödbetorna. Servera kycklingfilé med cheddar- och potatispuré, julkryddade rödbetor och äppelsky.
Smaklig måltid!