Kycklingcurry med kokosmjölk, tomater och jasminris
Utan gluten
Laktosfri

Kycklingcurry med kokosmjölk, tomater och jasminris

Nytt recept
Under 20 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basvarorna kan innehålla andra allergener

    Basvaror:
    • Olja
    • salt
    • vitlök
    • vitvinsvinäger
    Rödlök
    1 st
    Tomat
    2 st
    Olja
    Minutfilé
    330 g
    Salt
    2 krm
    Curry
    1 tsk
    Vitlök
    1 klyfta
    Kokosmjölk
    1 förp
    Kycklingbuljong
    ½ påse
    Vitvinsvinäger
    ½ tsk
    Babyspenat
    30 g
    Jasminris
    135 g
    Näringsinnehåll per portion
    Energi:
    692 kcal
    Fett:
    26 g
    Kolhydrater:
    66 g
    Protein:
    49 g
    Information om allergener

    Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

    Så här gör du

    Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
    Skiva rödlök och skär tomat i grova tärningar. Skiva kyckling minutfilé. Hetta upp lite olja i en stekpanna och bryn kyckling och rödlök ca 2 min. Tillsätt salt, curry och pressad vitlök, stek ytterligare ca 1 min.  
    Rör ner kokosmjölk, smulad kycklingbuljong, tomater och vitvinsvinäger. Koka ca 3 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C). Rör ner babyspenat. Smaka av med salt.
    Servera kycklingcurry med jasminris.
    Smaklig måltid!