Utan gluten
Laktosfri
Kycklingcurry med kokosmjölk, tomater och jasminris
Nytt recept
Under 20 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
- vitlök
- vitvinsvinäger
Rödlök
1 st
Tomat
2 st
Olja
Minutfilé
330 g
Salt
2 krm
Curry
1 tsk
Vitlök
1 klyfta
Kokosmjölk
1 förp
Kycklingbuljong
½ påse
Vitvinsvinäger
½ tsk
Babyspenat
30 g
Jasminris
135 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 692 kcal
- Fett:
- 26 g
- Kolhydrater:
- 66 g
- Protein:
- 49 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Skiva rödlök och skär tomat i grova tärningar. Skiva kyckling minutfilé. Hetta upp lite olja i en stekpanna och bryn kyckling och rödlök ca 2 min. Tillsätt salt, curry och pressad vitlök, stek ytterligare ca 1 min.
Rör ner kokosmjölk, smulad kycklingbuljong, tomater och vitvinsvinäger. Koka ca 3 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C). Rör ner babyspenat. Smaka av med salt.
Servera kycklingcurry med jasminris.
Smaklig måltid!