Kyckling i tomatsås med bulgur och zucchinisallad med mynta
Laktosfri

Kyckling i tomatsås med bulgur och zucchinisallad med mynta

3.76 (486)
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • sambal oelek
  • socker
  • svartpeppar
  • tomatpuré
  • vatten
Citron
1 st
Zucchini
1 st
Mynta
20 g
Olivolja
½ msk
Salt
Svartpeppar
Minutfilé
300 g
Salt
2 krm
Linas tre kryddor
1½ msk
Olivolja
1 msk
Krossade tomater
1 förp
Vatten
1 dl
Tomatpuré
2 msk
Sambal oelek
1 tsk
Kycklingbuljong
¾ påse
Socker
1 tsk
Svartpeppar
Bulgur
125 g
(Vete)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
530 kcal
Fett:
15 g
Kolhydrater:
53 g
Protein:
46 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
Skölj citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Grovriv zucchini och grovhacka mynta. Lägg citronskal, mynta och zucchini i en skål. Blanda med olivolja, pressad citronsaft (ca ½ msk), lite salt och nymald svartpeppar.
Skär minutfilé i mindre bitar och krydda med salt och Linas tre kryddor. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Stek kycklingen runt om ca 3 min. Tillsätt krossade tomater, vatten, tomatpuré, sambal oelek, smulad kycklingbuljong och socker. Sjud ca 6 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C). Smaka av med pressad citronsaft (ca 1 msk), lite salt och nymald svartpeppar.
Servera kyckling i tomatsås med bulgur och zucchinisallad.
Smaklig måltid!