Laktosfri
Kyckling i tomatsås med bulgur och zucchinisallad med mynta
3.76 (486)
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- sambal oelek
- socker
- svartpeppar
- tomatpuré
- vatten
Citron
1 st
Zucchini
1 st
Mynta
20 g
Olivolja
½ msk
Salt
Svartpeppar
Minutfilé
300 g
Salt
2 krm
Linas tre kryddor
1½ msk
Olivolja
1 msk
Krossade tomater
1 förp
Vatten
1 dl
Tomatpuré
2 msk
Sambal oelek
1 tsk
Kycklingbuljong
¾ påse
Socker
1 tsk
Svartpeppar
Bulgur
125 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 530 kcal
- Fett:
- 15 g
- Kolhydrater:
- 53 g
- Protein:
- 46 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
Skölj citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Grovriv zucchini och grovhacka mynta. Lägg citronskal, mynta och zucchini i en skål. Blanda med olivolja, pressad citronsaft (ca ½ msk), lite salt och nymald svartpeppar.
Skär minutfilé i mindre bitar och krydda med salt och Linas tre kryddor. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Stek kycklingen runt om ca 3 min. Tillsätt krossade tomater, vatten, tomatpuré, sambal oelek, smulad kycklingbuljong och socker. Sjud ca 6 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C). Smaka av med pressad citronsaft (ca 1 msk), lite salt och nymald svartpeppar.
Servera kyckling i tomatsås med bulgur och zucchinisallad.
Smaklig måltid!