30-40
Laktosfri
Utan gluten
Kyckling Greta med lökrostad potatis, äppelsallad och dijonnaise
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Svaveldioxid,
- ägg,
- senap
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- vitvinsvinäger
- äggula
Lökrostad potatis
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Gul lök
½ st
Dijonnaise
Majonnäs (Ägg)
½ dl
Dijonsenap (Svaveldioxid, Senap)
½ msk
Salt
Äppelsallad
Vitvinsvinäger
2 tsk
Flytande honung
1 förp
Salt
1 krm
Svartpeppar
Rött äpple
2 st
Mixsallad
30 g
Senapsblandning
Gul lök
½ st
Torkad dragon
1 tsk
Dijonsenap (Svaveldioxid, Senap)
½ msk
Äggula (Ägg)
1 st
Kyckling Greta
Kycklinginnerfilé
280 g
Olivolja
Salt
2 krm
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
- Energi 627 kcal
- Fett 26 g
- Kolhydrater 58 g
- Protein 39 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Lökrostad potatis: Tärna potatis (ca 1x1 cm). Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta allt i övre delen av ugnen ca 12 min. Grovhacka gul lök. Blanda lök med potatisen och rosta allt ytterligare ca 7 min.
- Dijonnaise: Blanda majonnäs, dijonsenap och salt i en liten skål.
- Äppelsallad: Blanda vitvinsvinäger, honung, salt och lite nymald svartpeppar i en salladsskål. Skär äpple i små tärningar och blanda ner i skålen tillsammans med mixsallad.
- Senapsblandning: Finhacka gul lök. Lägg i en rymlig skål och blanda med torkad dragon, dijonsenap och äggula.
- Kyckling Greta: Skär kycklinginnerfilé i mindre bitar (ca 3 bitar per filé). Stek i en stekpanna med lite olivolja. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Låt steka ca 4 min, tills kycklingen är helt genomstekt. Blanda ner kycklingen i senapsblandningen.
- Servera kyckling Greta med lökrostad potatis, dijonnaise och äppelsallad.