Laktosfri
Kryddstekt fläskkarré med grönsaker och sesamnudlar
Nytt recept
Under 30 min
14 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sojabönor·
- Sesamfrön·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- flytande honung
- olja
- salt
- svartpeppar
- vitlök
Fläskkarré
300 g
Salt
1 ½ krm
Spiskummin
1 tsk
Malen koriander
½ tsk
Svartpeppar
Chili flakes
1 krm
Olja
Salladskål
300 g
Broccoli
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Sesamolja
½ msk
Salt
Chili flakes
1 krm
Somennudlar
½ förp
Lime
1 st
Japansk sojasås
2 msk
Flytande honung
½ msk
Sesamolja
½ msk
Vitlök
½ klyfta
Sesamfrön
1 msk
Chili flakes
1 krm
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 714 kcal
- Fett:
- 29 g
- Kolhydrater:
- 68 g
- Protein:
- 46 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Koka somennudlar enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spola kallt. Spara kastrullen.
Skär fläskkarré i jämntjocka skivor. Krydda köttet runt om med salt, spiskummin, malen koriander, lite nymald svartpeppar och chili flakes (valfritt).
Skär salladskål i mindre bitar, ca 2x2 cm. Dela broccoli i mindre buketter och skiva stammen tunt. Lägg allt på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med sesamolja, lite salt och chili flakes (efter egen smak). Rosta högt upp i ugnen ca 15 min.
Hetta upp lite neutral olja i stekpanna. Stek köttet ca 3 min per sida, tills det är helt genomstekt (innertemp 72C).
Pressa ner saft från hela limen i den använda kastrullen. Tillsätt japansk soja, flytande honung, sesamolja och pressad vitlök. Koka upp såsen och lägg tillbaka nudlarna. Låt allt bli varmt under omrörning, ca 1 min.
Om du har tid, skär upp fläskkarrén vid servering. Servera med grönsaker och sesamnudlar. Toppa med sesamfrön och chili flakes (valfritt).
Smaklig måltid!