Krispig tofu med kokos- och limedressing, stekt pak choy
Laktosfri
Utan gluten
Vegetariskt
Vegan

Krispig tofu med kokos- och limedressing, stekt pak choy

Nytt recept
Under 40 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor
    ·
  • Sesamfrön

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Flingsalt
  • olja
  • salt
  • sambal oelek
  • socker
Lime
1 st
Kokosmjölk
1 dl
Sambal oelek
1 tsk
Socker
1½ tsk
Sesamolja
½ msk
(Sesamfrön)
Flingsalt
Tofu
200 g
(Sojabönor)
Majsstärkelse
1 msk
Salt
½+½ krm
Olja
Pak choy
1 förp
Olja
Flingsalt
Chili flakes
Jasminris
135 g
Salladslök
½ förp
Näringsinnehåll per portion
Energi:
644 kcal
Fett:
29 g
Kolhydrater:
70 g
Protein:
25 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
 Skölj lime i ljummet vatten och finriv skalet. Blanda ner kokosmjölk, limeskal, pressad saft från en halv lime, sambal oelek och socker i en liten skål. Vispa ner sesamolja, lite i taget. Smaka av med lite salt.
 Torka tofu torr med lite hushållspapper. Skär tofu i ca 2x2 cm stora kuber. Lägg majsstärkelse på ett fat och vänd runt tofun. Krydda med lite salt.
Hetta upp riktigt med neutral olja i en stekpanna och stek tofun på hög värme runt om ca 5 min, tills de fått krispig yta. Krydda med lite extra salt. Spara stekpannan.
Halvera pak choy på längden. Hetta upp lite neutral olja i den använda stekpannan. Stek pak choy på hög värme någon minut per sida så att den får ordentligt med färg. Lägg över på ett fat. Strö över lite flingsalt och chili flakes. Pressa över lite saft från resten av limen.
Strimla salladslök. Toppa krispig tofu med strimlad salladslök. Servera med nykokt jasminris, pak choy och dressing.
Smaklig måltid!