Krämig pecorinopasta med skinka, champinjoner och persilja
Laktosfri

Krämig pecorinopasta med skinka, champinjoner och persilja

3.79 (175)
Under 20 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Gluten
    ·
  • Ägg

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • smör
  • svartpeppar
  • vitlök
Rökt skinka
1 förp
Champinjoner
125 g
Smör
1 msk
(Mjölk)
Vitlök
2 klyfta
Salt
Svartpeppar
Ägg
2 st
(Ägg)
Riven pecorino
25 g
(Mjölk)
Linguine
180 g
(Gluten)
Bladpersilja
10 g
Cocktailtomater
250 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
570 kcal
Fett:
16 g
Kolhydrater:
71 g
Protein:
35 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Frys in äggvitan och använd när du lagar omelett eller pannkakor!

Koka linguine enligt anvisning på förpackningen. Spara ½ dl av kokvattnet när du häller av pastan i punkt 4.
 Strimla rökt skinka tunt och dela champinjoner. Hetta upp smör i en stekpanna. Fräs skinka, svamp och pressad vitlök ca 5 min på hög värme tills det fått fin färg.
Knäck äggen försiktigt i ett litet glas. Lyft upp äggulan och lägg i en skål (se tips). Vispa ihop äggulor och riven pecorino med en gaffel.
Blanda avrunnen pasta, det sparade kokvattnet, skink- och svampfräs och äggblandningen i den använda pastakastrullen. Smaka av med lite salt och rikligt med nymald svartpeppar.
Hacka bladpersilja. Strö persilja över pecorinopastan och servera med cocktailtomater.
Smaklig måltid!