Laktosfri
Krämig pecorinopasta med skinka, champinjoner och persilja
3.79 (175)
Under 20 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Gluten·
- Ägg
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Salt
- smör
- svartpeppar
- vitlök
Rökt skinka
1 förp
Champinjoner
125 g
Smör
1 msk
Vitlök
2 klyfta
Salt
Svartpeppar
Ägg
2 st
Riven pecorino
25 g
Linguine
180 g
Bladpersilja
10 g
Cocktailtomater
250 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 570 kcal
- Fett:
- 16 g
- Kolhydrater:
- 71 g
- Protein:
- 35 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Frys in äggvitan och använd när du lagar omelett eller pannkakor!
Koka linguine enligt anvisning på förpackningen. Spara ½ dl av kokvattnet när du häller av pastan i punkt 4.
Strimla rökt skinka tunt och dela champinjoner. Hetta upp smör i en stekpanna. Fräs skinka, svamp och pressad vitlök ca 5 min på hög värme tills det fått fin färg.
Knäck äggen försiktigt i ett litet glas. Lyft upp äggulan och lägg i en skål (se tips). Vispa ihop äggulor och riven pecorino med en gaffel.
Blanda avrunnen pasta, det sparade kokvattnet, skink- och svampfräs och äggblandningen i den använda pastakastrullen. Smaka av med lite salt och rikligt med nymald svartpeppar.
Hacka bladpersilja. Strö persilja över pecorinopastan och servera med cocktailtomater.
Smaklig måltid!