Krämig fettuccine med ricotta, zucchini, kaprisströssel och pinjenötter
Laktosfri

Krämig fettuccine med ricotta, zucchini, kaprisströssel och pinjenötter

Nytt recept
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Gluten
    ·
  • Ägg

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • ströbröd
  • svartpeppar
Bananschalottenlök
1 st
Kapris
1 burk
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Ströbröd
1 ½ msk
Citron
½ st
Zucchini
1 st
Olivolja
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Babyspenat
30 g
Ugnsbakade tomatklyftor
½ burk
Pinjenötter
30 g
Fettuccine
180 g
(Gluten, Ägg)
Ricotta
1 förp
Näringsinnehåll per portion
Energi:
739 kcal
Fett:
31 g
Kolhydrater:
87 g
Protein:
28 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 6.
Skär citronhalvan två klyftor. Finhacka bananschalottenlök. Häll av kapris och ugnsbakade tomatklyftor. Halvera och skiva zucchini i sneda skivor.
Rosta pinjenötter i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna, ca 2 min. Spara stekpannan.
Hetta upp lite olivolja i den använda stekpannan. Fräs hackad lök, pressad vitlök och kapris ca 3 min. Tillsätt ströbröd och stek ytterligare ca 3 min, tills ströbrödet har fått fin färg. Lägg upp på en tallrik. Torka ur och spara stekpannan. 
Hetta upp den använda stekpannan. Halstra citronklyftorna på snittytorna, ca 2 min per sida. Lägg upp på en tallrik. Tillsätt lite olivolja till stekpannan. Fräs zucchini på hög värme ca 4 min. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Dra från värmen och pressa över citronsaft från de halstrade citronklyftorna. Blanda ner babyspenat och ugnsbakade tomatklyftor.
Koka fettuccine enligt anvisning på förpackningen. Spara ca 2 dl av kokvattnet när du häller av pastan. 
Blanda avhälld pasta med ricotta och hälften av det sparade pastavattnet. Rör ner grönsakerna från stekpannan. Späd eventuellt med mer pastavatten till önskad konsistens. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. Lägg upp i djupa tallrikar. Toppa pastan med kaprisströssel och pinjenötter. Servera direkt!
Smaklig måltid!