Köttfärslimpa med senapsstuvad potatis och salviafräst rödkål
Nytt recept
Under 35 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Senap·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- grovkornig senap
- mjölk
- salt
- smör
- ströbröd
- svartpeppar
- vetemjöl
Ströbröd
1 msk
Mjölk
¾ dl
Torkad salvia
1 tsk
Torkad timjan
1 krm
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Nötfärs
250 g
Bakplåtspapper
Småpotatis
450 g
Smör
1 msk
Vetemjöl
1 tsk
Mjölk
2 dl
Kycklingbuljong
½ påse
Grovkornig senap
1 msk
Rödkål
125 g
Rödlök
½ st
Rött äpple
1 st
Smör
Torkad salvia
1 tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Bladpersilja
10 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 603 kcal
- Fett:
- 25 g
- Kolhydrater:
- 59 g
- Protein:
- 35 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Ta lite olja på händerna när du formar limpan så går det smidigt!
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Tärna småpotatis grovt. Koka mjuk i lättsaltat vatten.
Blanda ströbröd, mjölk, torkad salvia, torkad timjan, salt och lite nymald svartpeppar i en rymlig bunke. Låt stå och svälla några minuter. Blanda ner nötfärs.
Forma smeten till en köttfärslimpa (se tips!) och lägg i en ugnsform med bakplåtspapper. Tillaga i övre delen av ugnen 10 min. Sänk sedan ugnstemperaturen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig) och tillaga köttfärslimpan i ytterligare ca 10 min, tills den är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Smält smör i en liten kastrull. Vispa ner vetemjöl. Tillsätt mjölk och smulad kycklingbuljong. Låt sjuda ca 3 min. Rör ner grovkornig senap.
Strimla rödkål och rödlök tunt. Tärna äpple i ca 1x1 cm stora bitar. Hetta upp lite smör i en stekpanna och fräs allt ca 3 min. Krydda med torkad salvia, salt och lite nymald svartpeppar. Grovhacka bladpersilja och strö över pannan.
Blanda den kokta potatisen med senapsstuvningen, späd eventuellt med mer mjölk om stuvningen är för tjock.
Skär skivor av köttfärslimpan. Servera med senapsstuvad potatis och salviafräst rödkål.
Smaklig måltid!