Laktosfri
Korean burger med kimchi och sesamrostade morötter
Nytt recept
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sojabönor·
- Sesamfrön·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- flytande honung
- ketchup
- kinesisk soja
- olja
- salt
- sambal oelek
- ströbröd
- tomatpuré
- vatten
- vitlök
- vitvinsvinäger
Morötter
300 g
Bakplåtspapper
1 st
Salt
Olja
Flytande honung
1 tsk
Sesamfrön
1 msk
Ingefära
½ bit
Spetskål
1 st
Vitlök
2 klyfta
Ketchup
1 msk
Tomatpuré
1 msk
Vitvinsvinäger
1 msk
Sambal oelek
2 tsk
Salt
2 krm
Nötfärs
250 g
Ströbröd
1 msk
Vatten
1 msk
Salt
½ tsk
Sambal oelek
1 tsk
Tomatpuré
½ msk
Malen kryddpeppar
2 krm
Olja
Sesamfrön
1 msk
Ingefära
½ bit
Ketchup
½ msk
Tomatpuré
1 msk
Flytande honung
½ msk
Kinesisk soja
½ msk
Hamburgerbröd
2 st
Bananschalottenlök
1 st
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 679 kcal
- Fett:
- 28 g
- Kolhydrater:
- 70 g
- Protein:
- 38 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Klyfta morötter och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Krydda med lite salt. Ringla över lite neutral olja och honung. Rosta högt upp i ugnen ca 14 min.
Hetta upp en torr stekpanna. Rosta alla sesamfrön ca 2 min, rör så att det inte bränner. Lägg över på ett fat och spara pannan. Skala och finriv all ingefära, lägg undan hälften till kimchin och hälften till dressingen.
Strimla spetskål och lägg i en bunke. Blanda med pressad vitlök, hälften av den rivna ingefäran, ketchup, tomatpuré, vitvinsvinäger, sambal oelek och salt. Minska på mängden sambal oelek om du önskar mindre hetta.
Lägg nötfärs i en bunke. Blanda med ströbröd, vatten, salt, sambal oelek, tomatpuré och malen kryddpeppar. Forma till 2 burgare. Hetta upp lite neutral olja i den använda stekpannan. Stek burgarna ca 5 min per sida, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
Lägg hälften av de rostade sesamfröna i en liten skål. Blanda med ketchup, tomatpuré, honung, kinesisk soja och resten av den rivna ingefäran.
Rosta hamburgerbröd i en het, torr stekpanna (frys gärna in de bröd som blir över). Skiva bananschalottenlök tunt. Blanda de rostade morötterna med resten av de rostade sesamfröna.
Fyll varma hamburgerbröd med korean burger, dressing, lök och kimchi. Servera med sesamrostade morötter.
Smaklig måltid!