Kinesisk scrambled egg med sesamstekt pak choy
Laktosfri
Utan gluten

Kinesisk scrambled egg med sesamstekt pak choy

3.42 (85)
Under 20 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor
    ·
  • Sesamfrön
    ·
  • Ägg

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Kinesisk soja
  • olja
  • salt
  • socker
  • svartpeppar
  • vatten
  • vitlök
Ägg
4 st
(Ägg)
Vatten
1 msk
Salt
½ tsk
Socker
1 krm
Svartpeppar
Tomat
2 st
Vitlök
2 klyfta
Olja
Pak choy
1 förp
Olja
Vatten
1 msk
Kinesisk soja
1 tsk
(Sojabönor)
Sesamfrön
1 msk
(Sesamfrön)
Chili flakes
1 krm
Jasminris
150 g
Salladslök
½ förp
Näringsinnehåll per portion
Energi:
624 kcal
Fett:
26 g
Kolhydrater:
69 g
Protein:
27 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen. 
Vispa upp ägg med vatten, salt, socker och lite nymald svartpeppar i en bunke. Klyfta tomat. Skiva vitlök tunt.
Riv bladen av pak choy. Hetta upp rikligt med neutral olja i en wok- eller stekpanna och stek pak choy på hög värme ca 2 min. Tillsätt vatten, kinesisk soja, sesamfrön och chili flakes, puttra ca 1 min. Lägg på en tallrik och spara pannan (skölj inte ur den!).
Hetta upp rikligt med neutral olja i den använda pannan och fräs äggblandningen ca 2 min, under omrörning. Lägg upp på en tallrik. 
Hetta upp mer neutral olja i pannan och stek tomat och vitlök ca 4 min, tills det mesta av vätskan kokat in. Lägg tillbaka äggsmeten i pannan och låt fräsa ca 1 min. 
Strimla salladslök fint. Servera kinesisk scrambled egg med jasminris och sesamstekt pak choy. Toppa med salladslök.
Smaklig måltid!