Laktosfri
Utan gluten
Kinesisk scrambled egg med sesamstekt pak choy
3.42 (85)
Under 20 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sojabönor·
- Sesamfrön·
- Ägg
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Kinesisk soja
- olja
- salt
- socker
- svartpeppar
- vatten
- vitlök
Ägg
4 st
Vatten
1 msk
Salt
½ tsk
Socker
1 krm
Svartpeppar
Tomat
2 st
Vitlök
2 klyfta
Olja
Pak choy
1 förp
Olja
Vatten
1 msk
Kinesisk soja
1 tsk
Sesamfrön
1 msk
Chili flakes
1 krm
Jasminris
150 g
Salladslök
½ förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 624 kcal
- Fett:
- 26 g
- Kolhydrater:
- 69 g
- Protein:
- 27 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Vispa upp ägg med vatten, salt, socker och lite nymald svartpeppar i en bunke. Klyfta tomat. Skiva vitlök tunt.
Riv bladen av pak choy. Hetta upp rikligt med neutral olja i en wok- eller stekpanna och stek pak choy på hög värme ca 2 min. Tillsätt vatten, kinesisk soja, sesamfrön och chili flakes, puttra ca 1 min. Lägg på en tallrik och spara pannan (skölj inte ur den!).
Hetta upp rikligt med neutral olja i den använda pannan och fräs äggblandningen ca 2 min, under omrörning. Lägg upp på en tallrik.
Hetta upp mer neutral olja i pannan och stek tomat och vitlök ca 4 min, tills det mesta av vätskan kokat in. Lägg tillbaka äggsmeten i pannan och låt fräsa ca 1 min.
Strimla salladslök fint. Servera kinesisk scrambled egg med jasminris och sesamstekt pak choy. Toppa med salladslök.
Smaklig måltid!