Utan gluten
Laktosfri
Kinesisk ginger pork med grönsaker och jasminris
Nytt recept
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sojabönor·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Flytande honung
- majsstärkelse
- olja
- salt
- vatten
- vitvinsvinäger
Ingefära
½ bit
Vatten
2 dl
Kycklingbuljong
¼ påse
Kinesisk soja
1 msk
Vitvinsvinäger
½ msk
Majsstärkelse
½ msk
Flytande honung
½ msk
Broccoli
½ st
Röd paprika
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Olja
Salt
Fläskkarré
300 g
Salt
2 krm
Chili flakes
2 krm
Malen koriander
½ tsk
Majsstärkelse
ca ½ dl
Olja
Jasminris
150 g
Babyspenat
30 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 706 kcal
- Fett:
- 22 g
- Kolhydrater:
- 89 g
- Protein:
- 38 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Skala och finriv ingefära (ca 1 msk). Lägg ingefära, vatten, smulad kycklingbuljong, kinesisk soja, vitvinsvinäger, majsstärkelse och flytande honung i en skål. Vispa så att buljongtärningen löses upp.
Skär broccoli i mindre buketter och skiva stammen tunt. Klyfta röd paprika och bananschalottenlök. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Fräs broccoli, paprika och lök ca 3 min. Krydda med lite salt. Lägg upp på ett fat och spara stekpannan.
Skär fläskkarré i tunna strimlor. Krydda köttet med salt, chili flakes (efter egen smak) och malen koriander. Pudra över majsstärkelse och blanda väl, så att det täcker köttet.
Hetta upp rikligt med neutral olja i den använda stekpannan. Stek fläskstrimlorna ca 4 min. Blanda kött och grönsaker i pannan och häll över ingefärssåsen. Koka upp och sjud ca 3 min, tills köttet är helt genomstekt. Smaka av såsen med lite salt. Rör ner babyspenat.
Servera kinesisk ginger pork med nykokt jasminris.
Smaklig måltid!