3,8 kg CO2e
Klassiska burgare
med klyftpotatisNytt recept
Under 25 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Gluten·
- Senap
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Ketchup
- mild senap
- olivolja
- salt
- svartpeppar
Bakpotatis
1 st
Olivolja
Salt
Matyoghurt
1 ½ dl
Ketchup
2 msk
Mild senap
2 msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Tomat
2 st
Rödlök
½ st
Mixsallad
30 g
Nötfärs
250 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
Olivolja
Hamburgerbröd
2 st
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 709 kcal
- Fett:
- 29 g
- Kolhydrater:
- 73 g
- Protein:
- 41 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Vill du grilla, tänd grillen. Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Klyfta bakpotatis och lägg i en smord ugnsform. Ringla över lite olivolja och strö på lite salt. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min, tills potatisen är klar.
Blanda matyoghurt, ketchup, mild senap, salt och lite nymald svartpeppar i en liten skål.
Skiva tomat och rödlök. Lägg upp allt på ett fat.
Dela nötfärsen i 2 lika stora bitar. Platta till och forma med lätta händer till 2 burgare. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar.
Grilla burgarna, eller hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek burgarna ca 5 min per sida, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C). Lägg över burgarna på en tallrik och torka ur pannan.
Rosta hamburgerbröd hastigt i den torra stekpannan. Servera nystekta burgare med grönsaker, mixsallad, dressing och klyftpotatis.
Smaklig måltid!