Klassiska burgare med klyftpotatis
3,8 kg CO2e

Klassiska burgare

med klyftpotatis
Nytt recept
Under 25 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Gluten
    ·
  • Senap

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Ketchup
  • mild senap
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
Bakpotatis
1 st
Olivolja
Salt
Matyoghurt
1 ½ dl
(Mjölk, Laktos)
Ketchup
2 msk
Mild senap
2 msk
(Senap)
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Tomat
2 st
Rödlök
½ st
Mixsallad
30 g
Nötfärs
250 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
Olivolja
Hamburgerbröd
2 st
(Gluten)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
709 kcal
Fett:
29 g
Kolhydrater:
73 g
Protein:
41 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Vill du grilla, tänd grillen. Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Klyfta bakpotatis och lägg i en smord ugnsform. Ringla över lite olivolja och strö på lite salt. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min, tills potatisen är klar. 
Blanda matyoghurt, ketchup, mild senap, salt och lite nymald svartpeppar i en liten skål.
Skiva tomat och rödlök. Lägg upp allt på ett fat.
Dela nötfärsen i 2 lika stora bitar. Platta till och forma med lätta händer till 2 burgare. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar.
Grilla burgarna, eller hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek burgarna ca 5 min per sida, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C). Lägg över burgarna på en tallrik och torka ur pannan.
Rosta hamburgerbröd hastigt i den torra stekpannan. Servera nystekta burgare med grönsaker, mixsallad, dressing och klyftpotatis.
Smaklig måltid!