
Laktosfri
Utan gluten
Vegetariskt
Vegan
Kimchi bowl med scrambled tofu
och rostade sesamfrönNytt recept
Under 40 min
19 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sojabönor·
- Sesamfrön·
- Svaveldioxid
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- socker
- vatten
Salladskål
150 g
Morot
2 st
Riven ingefära
1 förp
Vitlök
1 klyfta
Vitvinsvinäger 15ml
1 påse
Socker
1 tsk
Chili flakes
½ tsk
Tomatpuré
¼ förp
Japansk soja
1 tsk
Tomatpuré
¾ förp
Vatten
1 msk
Japansk soja
1 msk
Socker
½ tsk
Chili flakes
1 krm
Koriander
10 g
Salladslök
1 förp
Tofu
230 g
Olja
Japansk soja
1 msk
Jasminris
135 g
Avokado
1 st
Sesamfrön
1 msk
Koriander
10 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 646 kcal
- Fett:
- 26 g
- Kolhydrater:
- 74 g
- Protein:
- 29 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Rosta sesamfrön i en torr och het stekpanna tills de har fått fin färg!
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Strimla salladskål. Grovriv morötter.
Blanda riven ingefära, pressad vitlök, vitvinsvinäger, socker, chili flakes, tomatpuré och japansk soja i en rymlig bunke. Blanda ner salladskål och morot. Krama med händerna så att grönsakerna mjuknar. Låt stå tills servering.
Blanda tomatpuré, vatten, japansk soja, socker och chili flakes i en skål.
Finhacka koriander. Strimla salladslök (spara lite till servering). Smula tofu i en bunke.
Hetta upp rikligt med olja i den använda stekpannan och fräs salladslök ca 1 min. Tillsätt tofu och japansk soja. Stek ytterligare ca 4 min. Ta från värmen och rör ner koriander.
Fördela jasminris, snabbkimchi, scrambled tofu och avokado i två skålar. Toppa med sesamfrön, salladslök och koriander. Servera med chiliketchup.
Smaklig måltid!