Utan gluten
Kerala chicken curry med kryddig raita
Nytt recept
Under 30 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Salt
- sambal oelek
- smör
- svartpeppar
- vatten
Gul lök
½ st
Tomat
1 st
Minutfilé
330 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Smör
Curry
1 ½ tsk
Sambal oelek
½ tsk
Kokosmjölk
2 dl
Vatten
1 dl
Kycklingbuljong
¾ påse
Gurka
½ st
Matyoghurt
1 dl
Spiskummin
1 tsk
Salt
Basmatiris
135 g
Mynta
10 g
Lime
1 st
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 704 kcal
- Fett:
- 27 g
- Kolhydrater:
- 67 g
- Protein:
- 49 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Givetvis går det bra att servera raitan utan spiskummin!
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Skiva gul lök tunt och klyfta tomat. Skär minutfilé i strimlor och krydda med salt och nymald svartpeppar.
Hetta upp lite smör i en rymlig stekpanna. Stek kycklingen ca 4 min. Tillsätt lök, curry, sambal oelek (kan uteslutas), kokosmjölk, vatten, tomat och smulad kycklingbuljong. Sjud ca 5 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C). Smaka av med lite salt.
Grovriv gurka och krama ur vätskan. Lägg den rivna gurkan i en skål och blanda med matyoghurt och spiskummin, se tips! Smaka av med lite salt.
Finhacka mynta och strö över grytan. Klyfta lime.
Servera kerala chicken curry med kryddig raita, nykokt basmatiris och limeklyfta.
Smaklig måltid!