Kebabjärpar i krämig tomatsås

Kebabjärpar i krämig tomatsås

4.05 (81)
Under 20 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Mjölk
  • olivolja
  • salt
  • socker
  • ströbröd
  • svartpeppar
  • tomatpuré
  • vetemjöl
Gul lök
1 st
Ströbröd
1 msk
Mjölk
½ dl
(Mjölk)
Kebabkrydda
1 msk
Salt
1 krm
Nötfärs
250 g
Olivolja
Vetemjöl
½ msk
(Vete)
Paprikapulver
2 tsk
Vispgrädde
½ dl
(Mjölk, Laktos)
Mjölk
1 ½ dl
(Mjölk)
Tomatpuré
1 msk
Köttbuljong
½ påse
Socker
½ tsk
Torkad oregano
2 tsk
Salt
Svartpeppar
Basmatiris
150 g
Cocktailtomater
250 g
Bladpersilja
10 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
708 kcal
Fett:
28 g
Kolhydrater:
76 g
Protein:
38 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Finhacka gul lök och lägg i en bunke. Blanda med ströbröd, mjölk, kebabkrydda och salt. Vänd ner nötfärs och blanda väl.
Forma färsen till 6 järpar. Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekpanna och bryn järparna runtom ca 2 min. 
Pudra över vetemjöl. Rör ner vispgrädde, mjölk, tomatpuré, smulad köttbuljong, socker, paprikapulver och torkad oregano. Koka upp och smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. 
Tillsätt cocktailtomater till pannan och sjud järparna ca 10 min, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
Finhacka bladpersilja och strö över järparna. Servera kebabjärpar i tomatsås med nykokt ris.
Smaklig måltid!