Laktosfri
Utan gluten
Karibiska kalkonfärsbiffar med rostad sötpotatis
mynta och mangosalsaNytt recept
Under 35 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olivolja
- olja
- salt
- sambal oelek
- ströbröd
- svartpeppar
- vitlök
- vitvinsvinäger
Sötpotatis
2 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Bakplåtspapper
1 st
Rödlök
½ st
Mynta
20 g
Mango
1 st
Vitvinsvinäger
1 tsk
Salt
1 krm
Olja
1 tsk
Ströbröd
1 ½ msk
Salt
½ tsk
Malen ingefära
1 tsk
Sambal oelek
1 tsk
Kalkonfärs
300 g
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 573 kcal
- Fett:
- 18 g
- Kolhydrater:
- 70 g
- Protein:
- 33 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
För krispiga biffar, vänd dem i ströbröd eller panko innan stekning!
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skär sötpotatis i mindre bitar, ca 3x3 cm. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta i övre delen av ugnen ca 20 min.
Finhacka rödlök och strimla mynta. Skala och tärna mango. Lägg allt i en skål. Blanda ner allt i skålen tillsammans med vitvinsvinäger, olja och salt.
Blanda ströbröd, salt, malen ingefära och sambal oelek i en bunke. Blanda ner kalkonfärs och pressad vitlök. Forma färsen till 4 biffar (se tips). Stek biffarna i en stekpanna med lite olivolja ca 4 min per sida, tills biffarna är helt genomstekta (innertemp 72°C).
Servera nystekta kalkonfärsbiffar med rostad sötpotatis och mangosalsa.
Smaklig måltid!