Karibiska kalkonfärsbiffar med rostad sötpotatis, mynta och mangosalsa
Laktosfri
Utan gluten

Karibiska kalkonfärsbiffar med rostad sötpotatis

mynta och mangosalsa
Nytt recept
Under 35 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basvarorna kan innehålla andra allergener

    Basvaror:
    • Bakplåtspapper
    • olivolja
    • olja
    • salt
    • sambal oelek
    • ströbröd
    • svartpeppar
    • vitlök
    • vitvinsvinäger
    Sötpotatis
    2 st
    Olivolja
    Salt
    Svartpeppar
    Bakplåtspapper
    1 st
    Rödlök
    ½ st
    Mynta
    20 g
    Mango
    1 st
    Vitvinsvinäger
    1 tsk
    Salt
    1 krm
    Olja
    1 tsk
    Ströbröd
    1 ½ msk
    Salt
    ½ tsk
    Malen ingefära
    1 tsk
    Sambal oelek
    1 tsk
    Kalkonfärs
    300 g
    Vitlök
    1 klyfta
    Olivolja
    Näringsinnehåll per portion
    Energi:
    573 kcal
    Fett:
    18 g
    Kolhydrater:
    70 g
    Protein:
    33 g
    Information om allergener

    Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

    Så här gör du

    Tips från kocken:

    För krispiga biffar, vänd dem i ströbröd eller panko innan stekning!

    Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
     Skär sötpotatis i mindre bitar, ca 3x3 cm. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta i övre delen av ugnen ca 20 min.
    Finhacka rödlök och strimla mynta. Skala och tärna mango. Lägg allt i en skål. Blanda ner allt i skålen tillsammans med vitvinsvinäger, olja och salt.
    Blanda ströbröd, salt, malen ingefära och sambal oelek i en bunke. Blanda ner kalkonfärs och pressad vitlök. Forma färsen till 4 biffar (se tips). Stek biffarna i en stekpanna med lite olivolja ca 4 min per sida, tills biffarna är helt genomstekta (innertemp 72°C).
    Servera nystekta kalkonfärsbiffar med rostad sötpotatis och mangosalsa.
    Smaklig måltid!