Kalkonshawarma med saffransbulgur och vitlökssås

Kalkonshawarma med saffransbulgur och vitlökssås

Nytt recept
Under 35 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Flytande honung
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • tomatpuré
  • vatten
Grön paprika
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Tomat
1 st
Kalkonlårstek
300 g
Shawarmakrydda
1 msk
Salt
½ tsk
Olivolja
Vatten
3 dl
Kycklingbuljong
½ påse
Bulgur
125 g
(Vete)
Saffran
½ förp
Tomatpuré
1 msk
Olivolja
½ msk
Flytande honung
1 tsk
Vatten
2 msk
Paprikapulver
1 tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Näringsinnehåll per portion
Energi:
587 kcal
Fett:
21 g
Kolhydrater:
57 g
Protein:
43 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Klyfta grön paprika, bananschalottenlök och tomat.
 Vik ut och krydda kalkonlårstek med shawarmakrydda och salt runt om. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Bryn kalkonlårsteken ca 4 min per sida, så den får fin färg. Lägg i en ugnsform och fördela de klyftade grönsakerna runt om. Tillaga klart mitt i ugnen ca 15 min, tills köttet är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Koka upp vatten och smulad kycklingbuljong i en kastrull. Häll ner bulgur och saffran. Koka enligt anvisning på förpackningen.
Blanda tomatpuré, olivolja, honung, vatten, paprikapulver, salt och lite nymald svartpeppar i en skål.
Blanda matyoghurt, pressad vitlök och salt i en skål.
Skiva nystekt kalkonshawerma i tunna skivor och servera med saffransbulgur, grönsaker, vitlökssås och röd sås. 
Smaklig måltid!