Kalkonshawarma med saffransbulgur och vitlökssås
Nytt recept
Under 35 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Flytande honung
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- tomatpuré
- vatten
Grön paprika
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Tomat
1 st
Kalkonlårstek
300 g
Shawarmakrydda
1 msk
Salt
½ tsk
Olivolja
Vatten
3 dl
Kycklingbuljong
½ påse
Bulgur
125 g
Saffran
½ förp
Tomatpuré
1 msk
Olivolja
½ msk
Flytande honung
1 tsk
Vatten
2 msk
Paprikapulver
1 tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Matyoghurt
1 dl
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 587 kcal
- Fett:
- 21 g
- Kolhydrater:
- 57 g
- Protein:
- 43 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Klyfta grön paprika, bananschalottenlök och tomat.
Vik ut och krydda kalkonlårstek med shawarmakrydda och salt runt om. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Bryn kalkonlårsteken ca 4 min per sida, så den får fin färg. Lägg i en ugnsform och fördela de klyftade grönsakerna runt om. Tillaga klart mitt i ugnen ca 15 min, tills köttet är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Koka upp vatten och smulad kycklingbuljong i en kastrull. Häll ner bulgur och saffran. Koka enligt anvisning på förpackningen.
Blanda tomatpuré, olivolja, honung, vatten, paprikapulver, salt och lite nymald svartpeppar i en skål.
Blanda matyoghurt, pressad vitlök och salt i en skål.
Skiva nystekt kalkonshawerma i tunna skivor och servera med saffransbulgur, grönsaker, vitlökssås och röd sås.
Smaklig måltid!