Kalkonfärscurry med kokosmjölk
Laktosfri
Utan gluten

Kalkonfärscurry med kokosmjölk

3.93 (158)
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basvarorna kan innehålla andra allergener

    Basvaror:
    • Olja
    • salt
    • vatten
    • vitvinsvinäger
    Lista
    Lista
    Bilder
    Bananschalottenlök
    1 st
    Röd paprika
    1 st
    Olja
    Kalkonfärs
    300 g
    Salt
    ½ tsk
    Strimlad vitkål
    150 g
    Vitlök
    1 klyfta
    Malen ingefära
    1 påse
    Curry
    1 förp
    Tomatpuré
    ½ förp
    Vitvinsvinäger
    1 msk
    Coconut cream
    1 förp
    Vatten
    1 ½ dl
    Kycklingbuljong
    1 påse
    Jasminris
    135 g
    Näringsinnehåll per portion
    Energi:
    657 kcal
    Fett:
    26 g
    Kolhydrater:
    70 g
    Protein:
    37 g
    Information om allergener

    Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

    Så här gör du

    Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
     Klyfta bananschalottenlök. Tärna röd paprika.
    Hetta upp lite olja i en stekgryta. Fräs kalkonfärs med salt på hög värme ca 3 min.
    Sänk till medelvärme. Tillsätt strimlad vitkål, lök, pressad vitlök och röd paprika, fräs allt ytterligare ca 2 min. 
    Blanda ner malen ingefära, curry, tomatpuré, vitvinsvinäger, coconut cream, vatten och kycklingbuljong. Låt koka ihop ca 4 min, tills färsen är helt genomstekt.
    Servera kalkonfärscurry med nykokt jasminris.
    Smaklig måltid!