Laktosfri
Utan gluten
Kalkonfärscurry med kokosmjölk
3.93 (158)
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
- vatten
- vitvinsvinäger
Bananschalottenlök
1 st
Röd paprika
1 st
Olja
Kalkonfärs
300 g
Salt
½ tsk
Strimlad vitkål
150 g
Vitlök
1 klyfta
Malen ingefära
1 påse
Curry
1 förp
Tomatpuré
½ förp
Vitvinsvinäger
1 msk
Coconut cream
1 förp
Vatten
1 ½ dl
Kycklingbuljong
1 påse
Jasminris
135 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 657 kcal
- Fett:
- 26 g
- Kolhydrater:
- 70 g
- Protein:
- 37 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Klyfta bananschalottenlök. Tärna röd paprika.
Hetta upp lite olja i en stekgryta. Fräs kalkonfärs med salt på hög värme ca 3 min.
Sänk till medelvärme. Tillsätt strimlad vitkål, lök, pressad vitlök och röd paprika, fräs allt ytterligare ca 2 min.
Blanda ner malen ingefära, curry, tomatpuré, vitvinsvinäger, coconut cream, vatten och kycklingbuljong. Låt koka ihop ca 4 min, tills färsen är helt genomstekt.
Servera kalkonfärscurry med nykokt jasminris.
Smaklig måltid!
