Laktosfri
Japansk ugnspannkaka med sojastekt svamp och koriander
4.07 (88)
Under 40 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sojabönor·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakpulver
- japansk soja
- olja
- salt
- socker
- vatten
- vitlök
- vitvinsvinäger
Vitkål
250 g
Salladslök
½ förp
Ingefära
¼ bit
Salt
½ tsk
Vetemjöl
3 dl
Vatten
3 dl
Bakpulver
1 tsk
Ägg
3 st
Ingefära
¼ bit
Vitlök
1 klyfta
Vatten
½ dl
Socker
1 msk
Japansk soja
1 msk
Vitvinsvinäger
½ msk
Majsstärkelse
½ tsk
Champinjoner
125 g
Olja
Japansk soja
½ msk
Majonnäs
½ dl
Koriander
20 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 731 kcal
- Fett:
- 32 g
- Kolhydrater:
- 85 g
- Protein:
- 26 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Blanda gärna majonnäsen med lite kallt vatten. Då blir den enklare att ringla över pannkakan!
Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Strimla vitkål tunt med mandolin eller osthyvel. Skiva salladslök tunt. Skala och finriv ingefära (ca ½ msk). Lägg allt i en bunke och blanda med salt. Blanda ordentligt, gärna med händerna, så att kålen mjuknar.
Vispa ihop vetemjöl, vatten och bakpulver till en slät smet i en bunke. Vispa ner äggen, ett i taget. Rör ner kålblandningen i smeten. Häll smeten i en smord ugnsform (ca 15x20 cm). Grädda mitt i ugnen ca 25 min, tills pannkakan stannat och fått fin färg.
Skala och finriv ingefära (ca ½ msk) och vitlök. Lägg i en kastrull och blanda med vatten, socker, japansk soja, vitvinsvinäger och majsstärkelse. Koka upp och sjud ca 2 min, tills såsen tjocknar. Ta från värmen och låt svalna.
Kvarta champinjoner. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och stek svampen ca 5 min. Häll på japansk soja och stek ytterligare ca ½ min.
Servera japansk ugnspannkaka toppad med okonomiyakisås, majonnäs (se tips!), sojastekt svamp och koriander.
Smaklig måltid!