Italiensk kycklingpanna med citron- och persiljesmör
Laktosfri

Italiensk kycklingpanna med citron- och persiljesmör

Nytt recept
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
  • smör, rumsvarmt
  • svartpeppar
  • vitlök
Gurka
1 st
Morot
1 st
Bulgur
125 g
(Vete)
Grönsaksbuljong
½ påse
Citron
1 st
Smör, rumsvarmt
50 g
(Mjölk)
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Bladpersilja
10 g
Kycklingfilé
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olja
Pastasås
½ förp
Näringsinnehåll per portion
Energi:
621 kcal
Fett:
27 g
Kolhydrater:
49 g
Protein:
46 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Låt smöret bli rumsvarmt, eller värm det i mikron några sekunder!

Skär gurka och morot i stavar. Lägg upp i skålar.
Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen. Byt ut salt mot smulad grönsaksbuljong.
Skölj citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Blanda smör (se tips), finrivet citronskal, pressad saft från halva citronen (ca 2 tsk), pressad vitlök och salt i en liten skål.
Finhacka bladpersilja och blanda ner i smöret, eller servera som topping vid sidan av. Klyfta resten av den använda citronen.
Krydda kycklingfilé med salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Stek kycklingen på medelvärme ca 5 min per sida. Häll pastasås runt kycklingen i pannan. Sjud ca 6 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Servera italiensk kycklingpanna med nykokt bulgur, en klick citronsmör, grönsaker och små citronklyftor.
Smaklig måltid!