Laktosfri
Italiensk kycklingpanna med citron- och persiljesmör
Nytt recept
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
- smör, rumsvarmt
- svartpeppar
- vitlök
Gurka
1 st
Morot
1 st
Bulgur
125 g
Grönsaksbuljong
½ påse
Citron
1 st
Smör, rumsvarmt
50 g
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Bladpersilja
10 g
Kycklingfilé
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olja
Pastasås
½ förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 621 kcal
- Fett:
- 27 g
- Kolhydrater:
- 49 g
- Protein:
- 46 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Låt smöret bli rumsvarmt, eller värm det i mikron några sekunder!
Skär gurka och morot i stavar. Lägg upp i skålar.
Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen. Byt ut salt mot smulad grönsaksbuljong.
Skölj citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Blanda smör (se tips), finrivet citronskal, pressad saft från halva citronen (ca 2 tsk), pressad vitlök och salt i en liten skål.
Finhacka bladpersilja och blanda ner i smöret, eller servera som topping vid sidan av. Klyfta resten av den använda citronen.
Krydda kycklingfilé med salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Stek kycklingen på medelvärme ca 5 min per sida. Häll pastasås runt kycklingen i pannan. Sjud ca 6 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Servera italiensk kycklingpanna med nykokt bulgur, en klick citronsmör, grönsaker och små citronklyftor.
Smaklig måltid!