Indiska halloumiburgare med koriandersås, honungsraita och rostad potatis
Löpefri

Indiska halloumiburgare med koriandersås, honungsraita och rostad potatis

Nytt recept
Under 40 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • flytande honung
  • olja
  • salt
Småpotatis
450 g
Bakplåtspapper
1 st
Olja
Salt
Spiskummin
½ tsk
Koriander
20 g
Ingefära
½ bit
Vitlök
1 klyfta
Röd chili
⅓ st
Lime
1 st
Olja
½ msk
Salt
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Flytande honung
½ tsk
Spiskummin
1 krm
Salt
Röd paprika
1 st
Rödlök
1 st
Olja
Salt
Halloumi
150 g
(Mjölk, Laktos)
Olja
Hamburgerbröd
2 st
(Vete)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
743 kcal
Fett:
33 g
Kolhydrater:
81 g
Protein:
30 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Tänk på att chili varierar i styrka. Smaka dig fram till lagom hetta!

Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig). 
 Skär småpotatis i klyftor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite neutral olja, salt och spiskummin. Rosta mitt i ugnen ca 25 min, tills potatisen är mjuk och fått fin färg.
Grovhacka koriander. Skala och grovhacka ingefära och vitlök. Kärna ur och grovhacka röd chili. Lägg allt i en bunke och blanda med pressad limesaft (men spara några droppar till raitan!), neutral olja och lite salt. Mixa till en slät sås.
Blanda matyoghurt, honung och spiskummin i en skål. Smaka av med lite salt och pressad limesaft.
Skär paprika i strimlor. Klyfta rödlök. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och fräs grönsakerna på hög värme ca 3 min. Lägg över på en tallrik och smaka av med lite salt. 
Skär halloumi i 2 skivor. Hetta upp lite neutral olja i den använda stekpannan och stek halloumin ca 3 min per sida, tills den fått fin färg. Värm sedan hamburgerbröden hastigt med snittytan nedåt i den använda pannan. 
Fyll varma hamburgerbröd med halloumiburgare, lite frästa grönsaker, honungsraita och koriandersås. Servera med rostad potatis, resten av grönsakerna och såserna.
Smaklig måltid!