Löpefri
Indiska baidas - fyllda tortillas med äppel- och myntasallad
4.08 (217)
Under 40 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Gluten
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
- vatten
- vitlök
Kikärtor
1 förp
Rödlök
½ st
Röd chili
½ st
Ingefära
½ bit
Vitlök
2 klyfta
Olja
Garam masala
1 msk
Salt
½ tsk
Vatten
½ dl
Tortillabröd
½ förp
Fetaost
50 g
Grönt äpple
1 st
Mynta
10 g
Röd chili
½ st
Olja
1 tsk
Lime
½ st
Salt
1 krm
Matyoghurt
1 dl
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 642 kcal
- Fett:
- 28 g
- Kolhydrater:
- 75 g
- Protein:
- 22 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Baida är en indisk street food som härstammar från Mumbai och äts traditionellt i indiskt tunnbröd!
Häll av och skölj kikärtor. Lägg i en mixerbunke och mixa grovt. Finhacka rödlök och röd chili. Skala och finriv ingefära och vitlök.
Hetta upp rikligt med neutral olja i en stekpanna och stek löken ca 2 min, tills den är mjuk. Tillsätt chili, ingefära, vitlök och garam masala och fräs ytterligare ca 1 min.
Tillsätt kikärtor, salt och vatten till stekpannan och låt puttra ca 2 min. Lägg tillbaka kikärtsfräset i bunken och skölj ur pannan.
Tärna äpple, ca 1x1 cm. Finhacka mynta och röd chili. Lägg allt i en skål och blanda med neutral olja, pressad limesaft och salt.
Lägg ut tortillabröd på arbetsbänken. Fördela kikärtsröran i mitten på varje bröd. Toppa med lite smulad fetaost. Vik in sidorna och rulla ihop.
Hetta upp rikligt med neutral olja i den använda pannan. Lägg baidas med skarven ned och stek ca ½ min per sida, tills de är gyllene. Det gör inget att de öppnas upp!
Servera baidas med äppel- och myntasallad och en klick matyoghurt.
Smaklig måltid!