Indiska baidas - fyllda tortillas med äppel- och myntasallad
Löpefri

Indiska baidas - fyllda tortillas med äppel- och myntasallad

4.08 (217)
Under 40 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Gluten

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
  • vatten
  • vitlök
Kikärtor
1 förp
Rödlök
½ st
Röd chili
½ st
Ingefära
½ bit
Vitlök
2 klyfta
Olja
Garam masala
1 msk
Salt
½ tsk
Vatten
½ dl
Tortillabröd
½ förp
(Gluten)
Fetaost
50 g
(Mjölk, Laktos)
Grönt äpple
1 st
Mynta
10 g
Röd chili
½ st
Olja
1 tsk
Lime
½ st
Salt
1 krm
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
642 kcal
Fett:
28 g
Kolhydrater:
75 g
Protein:
22 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Baida är en indisk street food som härstammar från Mumbai och äts traditionellt i indiskt tunnbröd!

Häll av och skölj kikärtor. Lägg i en mixerbunke och mixa grovt. Finhacka rödlök och röd chili. Skala och finriv ingefära och vitlök. 
Hetta upp rikligt med neutral olja i en stekpanna och stek löken ca 2 min, tills den är mjuk. Tillsätt chili, ingefära, vitlök och garam masala och fräs ytterligare ca 1 min. 
Tillsätt kikärtor, salt och vatten till stekpannan och låt puttra ca 2 min. Lägg tillbaka kikärtsfräset i bunken och skölj ur pannan. 
Tärna äpple, ca 1x1 cm. Finhacka mynta och röd chili. Lägg allt i en skål och blanda med neutral olja, pressad limesaft och salt. 
Lägg ut tortillabröd på arbetsbänken. Fördela kikärtsröran i mitten på varje bröd. Toppa med lite smulad fetaost. Vik in sidorna och rulla ihop. 
Hetta upp rikligt med neutral olja i den använda pannan. Lägg baidas med skarven ned och stek ca ½ min per sida, tills de är gyllene. Det gör inget att de öppnas upp!
Servera baidas med äppel- och myntasallad och en klick matyoghurt. 
Smaklig måltid!