Indisk sötpotatiskorma med babyspenat och fetaost
Utan gluten
Löpefri

Indisk sötpotatiskorma med babyspenat och fetaost

Nytt recept
Under 30 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
  • sambal oelek
  • svartpeppar
  • vatten
Rödlök
½ st
Ingefära
¼ bit
Tomat
2 st
Kikärtor
½ förp
Sötpotatis
1 st
Olja
Biryani masalakrydda
1 msk
Grönsaksbuljong
½ påse
Sambal oelek
½ tsk
Krossade tomater
½ förp
Kokosmjölk
1½ dl
Vatten
1 dl
Babyspenat
30 g
Salt
Svartpeppar
Basmatiris
135 g
Fetaost
50 g
(Mjölk, Laktos)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
690 kcal
Fett:
23 g
Kolhydrater:
100 g
Protein:
20 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Finhacka rödlök. Skala och finriv ingefära (ca ½ msk). Klyfta tomat. Häll av och skölj kikärtor. Dela sötpotatis i mindre bitar, ca 2x2 cm.
Hetta upp lite neutral olja i en stekgryta. Fräs lök och sötpotatis ca 3 min på medelvärme. Tillsätt tomatklyftor, ingefära, kikärtor, biryani masalakrydda (efter smak), smulad grönsaksbuljong, sambal oelek (efter smak) och krossade tomater. Sjud ca 5 min. 
Häll ner kokosmjölk och vatten. Puttra ytterligare ca 10 min på svag värme, tills potatisen är mjuk.
Rör ner babyspenat i grytan och smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Strö smulad fetaost över grytan. Servera sötpotatiskorma med nykokt basmatiris.
Smaklig måltid!