Utan gluten
Löpefri
Indisk sötpotatiskorma med babyspenat och fetaost
Nytt recept
Under 30 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
- sambal oelek
- svartpeppar
- vatten
Rödlök
½ st
Ingefära
¼ bit
Tomat
2 st
Kikärtor
½ förp
Sötpotatis
1 st
Olja
Biryani masalakrydda
1 msk
Grönsaksbuljong
½ påse
Sambal oelek
½ tsk
Krossade tomater
½ förp
Kokosmjölk
1½ dl
Vatten
1 dl
Babyspenat
30 g
Salt
Svartpeppar
Basmatiris
135 g
Fetaost
50 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 690 kcal
- Fett:
- 23 g
- Kolhydrater:
- 100 g
- Protein:
- 20 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Finhacka rödlök. Skala och finriv ingefära (ca ½ msk). Klyfta tomat. Häll av och skölj kikärtor. Dela sötpotatis i mindre bitar, ca 2x2 cm.
Hetta upp lite neutral olja i en stekgryta. Fräs lök och sötpotatis ca 3 min på medelvärme. Tillsätt tomatklyftor, ingefära, kikärtor, biryani masalakrydda (efter smak), smulad grönsaksbuljong, sambal oelek (efter smak) och krossade tomater. Sjud ca 5 min.
Häll ner kokosmjölk och vatten. Puttra ytterligare ca 10 min på svag värme, tills potatisen är mjuk.
Rör ner babyspenat i grytan och smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Strö smulad fetaost över grytan. Servera sötpotatiskorma med nykokt basmatiris.
Smaklig måltid!