Hunan pork - Kinesisk fläskwok med röd och grön chili, färsk ingefära och paprika
30-40
Laktosfri

Hunan pork - Kinesisk fläskwok med röd och grön chili, färsk ingefära och paprika

Ingredienser

Allergener
  • Sojabönor,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • socker
  • vatten
  • salt
  • neutral olja

Jasminris

Jasminris
135 g

Hunan pork

Röd paprika
1 st
Rödlök
1 st
Röd chili
1 st
Grön chili
1 st
Ingefära
1 bit
Vitlök
1 klyfta
Fläskkarré
300 g
Socker
½ msk
Vatten
1 msk
Kinesisk soja (Sojabönor, Vete)
1 msk
Japansk sojasås (Sojabönor)
1 msk
Majsstärkelse
1 påse
Salt
2 krm
Neutral olja
Näringsvärde per portion
  • Energi 646 kcal
  • Fett 21 g
  • Kolhydrater 79 g
  • Protein 36 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Chili kan variera i hetta, är chilin väldigt stark så plocka bort frön och fröfäste!

  1. Jasminris: Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Hunan pork Strimla röd paprika. Klyfta rödlök. Strimla röd och grön chili (se tips). Skala och finhacka ingefära och vitlök. Strimla fläskkarré. Blanda socker, vatten, kinesisk soja och japansk soja i en skål.
  3. Lägg majsstärkelse på ett fat. Krydda fläskkarrén med salt och vänd sedan köttet i majsstärkelse. Hetta upp rikligt med neutral olja i en wok eller stekpanna. Stek köttet runt om, ca 5 min, tills köttet fått en frasig yta. Låt köttet rinna av på lite hushållspapper.
  4. Fräs alla grönsaker ca 2 min. Tillsätt sojablandningen och koka ihop ca 1 min. Tillsätt det stekta fläskköttet och blanda runt. 
  5. Servera Hunan pork med nykokt jasminris.