Laktosfri
Löpefri
Höstramen med svartkål, sesamfrön och löskokt ägg
4.2 (128)
Under 25 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sojabönor·
- Sesamfrön·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Japansk soja
- olja
- vatten
- vitvinsvinäger
Udonnudlar
½ förp
Ägg
2 st
Sesamfrön
1 msk
Champinjoner
250 g
Ingefära
½ bit
Vitlök
2 klyfta
Röd chili
½-1 st
Sesamolja
1 msk
Vatten
6 dl
Japansk soja
½ msk
Vitvinsvinäger
½ msk
Grönsaksbuljong
1 påse
Svartkål
100 g
Vitlök
1 klyfta
Olja
1 msk
Japansk soja
½ msk
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 580 kcal
- Fett:
- 24 g
- Kolhydrater:
- 67 g
- Protein:
- 24 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Tänk på att chili varierar i styrka. Smaka dig fram till lagom hetta!
Koka udonnudlar enligt anvisning på förpackningen. Spola i kallt vatten.
Koka upp vatten i en liten kastrull. Lägg ner äggen och låt koka 7 min. Skölj i kallt vatten. Skala och dela.
Kvarta champinjoner. Skala och finriv ingefära (ca 1 msk) och vitlök. Skiva röd chili tunt (se tips).
Hetta upp sesamolja i en kastrull och fräs svamp, ingefära, vitlök och chili ca 4 min. Tillsätt vatten, japansk soja, vitvinsvinäger och smulad grönsaksbuljong. Sjud under lock tills servering.
Ansa och strimla svartkål. Skiva vitlök tunt. Hetta upp rikligt med neutral olja i en stekpanna och fräs svartkål och vitlök ca 4 min. Slå på japansk soja. Fräs ytterligare ca ½ min.
Fördela udonnudlar, sojastekt svartkål och ägghalvor i två skålar. Slå över den varma buljongen och toppa med sesamfrön.
Smaklig måltid!