Höstramen med svartkål, sesamfrön och löskokt ägg
Laktosfri
Löpefri

Höstramen med svartkål, sesamfrön och löskokt ägg

4.2 (128)
Under 25 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor
    ·
  • Sesamfrön
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Japansk soja
  • olja
  • vatten
  • vitvinsvinäger
Udonnudlar
½ förp
(Vete)
Ägg
2 st
(Ägg)
Sesamfrön
1 msk
(Sesamfrön)
Champinjoner
250 g
Ingefära
½ bit
Vitlök
2 klyfta
Röd chili
½-1 st
Sesamolja
1 msk
(Sesamfrön)
Vatten
6 dl
Japansk soja
½ msk
(Sojabönor)
Vitvinsvinäger
½ msk
Grönsaksbuljong
1 påse
Svartkål
100 g
Vitlök
1 klyfta
Olja
1 msk
Japansk soja
½ msk
(Sojabönor)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
580 kcal
Fett:
24 g
Kolhydrater:
67 g
Protein:
24 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Tänk på att chili varierar i styrka. Smaka dig fram till lagom hetta!

Koka udonnudlar enligt anvisning på förpackningen. Spola i kallt vatten.
Koka upp vatten i en liten kastrull. Lägg ner äggen och låt koka 7 min. Skölj i kallt vatten. Skala och dela. 
Kvarta champinjoner. Skala och finriv ingefära (ca 1 msk) och vitlök. Skiva röd chili tunt (se tips).
Hetta upp sesamolja i en kastrull och fräs svamp, ingefära, vitlök och chili ca 4 min. Tillsätt vatten, japansk soja, vitvinsvinäger och smulad grönsaksbuljong. Sjud under lock tills servering.
Ansa och strimla svartkål. Skiva vitlök tunt. Hetta upp rikligt med neutral olja i en stekpanna och fräs svartkål och vitlök ca 4 min. Slå på japansk soja. Fräs ytterligare ca ½ min. 
Fördela udonnudlar, sojastekt svartkål och ägghalvor i två skålar. Slå över den varma buljongen och toppa med sesamfrön. 
Smaklig måltid!