Hoisin chili wok med fläsk, broccoli och vitlök
Laktosfri
Utan gluten

Hoisin chili wok med fläsk

broccoli och vitlök
3.9 (180)
Under 20 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor
    ·
  • Sesamfrön
    ·
  • Svaveldioxid

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
  • vatten
Lista
Lista
Bilder
Olja
1 tsk
Vitlök
1 klyfta
Hoisinsås
1 förp
(Sojabönor, Sesamfrön)
Vatten
½ dl
Japansk soja
½ förp
(Sojabönor)
Fläskkotlett
300 g
Rödlök
1 st
Broccoli
1 st
Olja
½+½ msk
Salt
2 krm
Riven ingefära
½ förp
(Svaveldioxid)
Chili flakes
½ förp
Jasminris
135 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
641 kcal
Fett:
19 g
Kolhydrater:
74 g
Protein:
44 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Hetta upp olja i en liten kastrull. Pressa ner vitlök och fräs hastigt. Blanda ner hoisinsås, vatten och japansk soja. Koka upp och ställ åt sidan.
Strimla fläskkotlett. Klyfta rödlök. Skär broccoli i små buketter och skiva stammen tunt.
 Hetta upp neutral olja i en wok eller rymlig stekpanna. Fräs köttet ca 4 min och krydda med salt. Fräs tills all vätska kokat bort och köttet fått fin stekyta. Lägg upp köttet på en tallrik. 
Tillsätt mer olja till woken och fräs alla grönsaker ca 3 min tillsammans med riven ingefära. Blanda ner det stekta köttet och woksåsen, fräs allt ca ½ min. Smaka av med chili flakes.
Servera hoisin chili wok med nykokt jasminris.
Smaklig måltid!