Laktosfri
Hoisin chili wok med fläsk, broccoli och vitlök
3.9 (180)
Under 20 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sojabönor·
- Sesamfrön·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
- vatten
- vitlök
Olja
1 tsk
Vitlök
1 klyfta
Hoisinsås
½ dl
Vatten
½ dl
Japansk sojasås
1 msk
Fläskkotlett
300 g
Rödlök
1 st
Broccoli
1 st
Olja
Salt
2 krm
Malen ingefära
½ tsk
Chili flakes
Jasminris
150 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 633 kcal
- Fett:
- 19 g
- Kolhydrater:
- 74 g
- Protein:
- 43 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Hetta upp neutral olja i en kastrull. Pressa ner vitlök och fräs hastigt. Blanda ner hoisinsås, vatten och japansk soja. Koka upp och ställ åt sidan.
Finstrimla fläskkotlett. Klyfta rödlök. Skär broccoli i små buketter och skiva stammen.
Hetta upp rikligt med neutral olja i en wok eller rymlig stekpanna. Fräs köttet (gärna lite i taget) ca 3 min och krydda med salt. Fräs tills all vätska kokat bort och köttet fått fin stekyta. Lägg upp på en tallrik.
Tillsätt mer olja till woken och fräs alla grönsaker ca 3 min. Krydda med malen ingefära. Blanda ner det stekta köttet och woksåsen och fräs allt ca ½ min. Smaka av med lite mer japansk soja och chili flakes.
Servera hoisin chili wok med nykokt jasminris.
Smaklig måltid!