Heta bönenchiladas med guacacole
Löpefri

Heta bönenchiladas

med guacacole
Nytt recept
Under 35 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • sambal oelek
  • svartpeppar
  • tomatpuré
  • vatten
  • vitlök
Svarta bönor
1 förp
Majs
1 förp
Olivolja
Paprikapulver
1 msk
Spiskummin
1 msk
Tomatpuré
1 msk
Salt
½ tsk
Sambal oelek
1 tsk
Vitlök
2 klyfta
Svartpeppar
Vatten
1 ½ dl
Tortillabröd
½ förp
(Vete)
Mozzarella
1 förp
(Mjölk, Laktos)
Salsasås
1 förp
Vitkål
250 g
Koriander
20 g
Avokado
1 st
Lime
1 st
Vitlök
1 klyfta
Salt
2 krm
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
Energi:
768 kcal
Fett:
31 g
Kolhydrater:
90 g
Protein:
32 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Häll av och skölj svarta bönor och majs. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek bönor, majs, paprikapulver, spiskummin, tomatpuré, salt, sambal oelek, pressad vitlök och lite nymald svartpeppar ca 1 min. Tillsätt vatten och sjud ca 5 min, tills vätskan kokat in. 
Fördela bönfyllningen på tortillabröden och rulla ihop. Lägg rullarna i en smord ugnsform med skarven nedåt. Riv mozzarella i mindre bitar. Häll salsasås över rullarna och toppa med osten. Gratinera mitt i ugnen ca 12 min.
Strimla vitkål tunt och grovhacka koriander. Mosa avokado i en salladsskål. Blanda med pressad limesaft, pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar. Rör ner vitkål och hälften av koriandern.
Toppa enchiladas med resten av koriandern och servera med guacacole. 
Smaklig måltid!