Löpefri
Heta bönenchiladas
med guacacoleNytt recept
Under 35 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- sambal oelek
- svartpeppar
- tomatpuré
- vatten
- vitlök
Svarta bönor
1 förp
Majs
1 förp
Olivolja
Paprikapulver
1 msk
Spiskummin
1 msk
Tomatpuré
1 msk
Salt
½ tsk
Sambal oelek
1 tsk
Vitlök
2 klyfta
Svartpeppar
Vatten
1 ½ dl
Tortillabröd
½ förp
Mozzarella
1 förp
Salsasås
1 förp
Vitkål
250 g
Koriander
20 g
Avokado
1 st
Lime
1 st
Vitlök
1 klyfta
Salt
2 krm
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 768 kcal
- Fett:
- 31 g
- Kolhydrater:
- 90 g
- Protein:
- 32 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Häll av och skölj svarta bönor och majs. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek bönor, majs, paprikapulver, spiskummin, tomatpuré, salt, sambal oelek, pressad vitlök och lite nymald svartpeppar ca 1 min. Tillsätt vatten och sjud ca 5 min, tills vätskan kokat in.
Fördela bönfyllningen på tortillabröden och rulla ihop. Lägg rullarna i en smord ugnsform med skarven nedåt. Riv mozzarella i mindre bitar. Häll salsasås över rullarna och toppa med osten. Gratinera mitt i ugnen ca 12 min.
Strimla vitkål tunt och grovhacka koriander. Mosa avokado i en salladsskål. Blanda med pressad limesaft, pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar. Rör ner vitkål och hälften av koriandern.
Toppa enchiladas med resten av koriandern och servera med guacacole.
Smaklig måltid!