Het kalkongryta med ras el hanout, apelsin, aubergine och couscous

Het kalkongryta med ras el hanout, apelsin, aubergine och couscous

3.83 (332)
Under 50 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Flytande honung
  • kinesisk soja
  • olivolja
  • rödvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten
  • vetemjöl
  • vitlök
Apelsin, saft
1 st
Aubergine
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Kalkonlårstek
300 g
Salt
Svartpeppar
Olivolja
1 msk
Ras el hanout
1 msk
Vetemjöl
1 msk
(Vete)
Vatten
3 dl
Rödvinsvinäger
1 tsk
Kycklingbuljong
½ påse
Kinesisk soja
2 tsk
(Sojabönor)
Flytande honung
1 tsk
Babyspenat
30 g
Couscous
125 g
(Vete)
Olivolja
1 tsk
Vatten
2 ½ dl
Apelsinskal
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Salt
1 krm
Näringsinnehåll per portion
Energi:
701 kcal
Fett:
26 g
Kolhydrater:
71 g
Protein:
46 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Den här grytan är ganska stark. För en mildare gryta, halvera mängden ras el hanout.

Tvätta apelsinen och finriv skalet från ca 1/4 av apelsinen, lägg i en liten skål och spara till apelsinyoghurten. Pressa saften från hela apelsinen och spara till grytan. Skär aubergine i tärningar (ca 2x2 cm). Skär bananschalottenlök i grova tärningar. Skiva vitlök. Skär kalkonlårstek i grytbitar (ca 2x2 cm) och krydda med lite salt och nymald svartpeppar.
Hetta upp olivolja i en stekgryta och bryn aubergine med lite salt ca 3 min. Tillsätt kalkon, lök och vitlök. Fräs ytterligare ca 2 min. Blanda ner ras el hanout och låt steka med ca 1 min. Pudra över vetemjöl och rör runt. Tillsätt vatten, rödvinsvinäger, smulad kycklingbuljong, kinesisk soja, honung och apelsinsaften. Koka under lock ca 25 min. Smaka eventuellt av med mer salt. 
Häll couscous i en bunke. Blanda ner olivolja. Koka upp lättsaltat vatten. Häll det varma vattnet över couscousen och låt stå ca 15 min. Fluffa grynen med en gaffel.
 Blanda ner matyoghurt och salt i skålen med rivet apelsinskal.
Vänd ner babyspenat i kalkongrytan och servera med en klick apelsinyoghurt och couscous.
Smaklig måltid!