Het kalkongryta med ras el hanout, apelsin, aubergine och couscous
3.83 (332)
Under 50 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Sojabönor·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Flytande honung
- kinesisk soja
- olivolja
- rödvinsvinäger
- salt
- svartpeppar
- vatten
- vetemjöl
- vitlök
Apelsin, saft
1 st
Aubergine
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Kalkonlårstek
300 g
Salt
Svartpeppar
Olivolja
1 msk
Ras el hanout
1 msk
Vetemjöl
1 msk
Vatten
3 dl
Rödvinsvinäger
1 tsk
Kycklingbuljong
½ påse
Kinesisk soja
2 tsk
Flytande honung
1 tsk
Babyspenat
30 g
Couscous
125 g
Olivolja
1 tsk
Vatten
2 ½ dl
Apelsinskal
Matyoghurt
1 dl
Salt
1 krm
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 701 kcal
- Fett:
- 26 g
- Kolhydrater:
- 71 g
- Protein:
- 46 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Den här grytan är ganska stark. För en mildare gryta, halvera mängden ras el hanout.
Tvätta apelsinen och finriv skalet från ca 1/4 av apelsinen, lägg i en liten skål och spara till apelsinyoghurten. Pressa saften från hela apelsinen och spara till grytan. Skär aubergine i tärningar (ca 2x2 cm). Skär bananschalottenlök i grova tärningar. Skiva vitlök. Skär kalkonlårstek i grytbitar (ca 2x2 cm) och krydda med lite salt och nymald svartpeppar.
Hetta upp olivolja i en stekgryta och bryn aubergine med lite salt ca 3 min. Tillsätt kalkon, lök och vitlök. Fräs ytterligare ca 2 min. Blanda ner ras el hanout och låt steka med ca 1 min. Pudra över vetemjöl och rör runt. Tillsätt vatten, rödvinsvinäger, smulad kycklingbuljong, kinesisk soja, honung och apelsinsaften. Koka under lock ca 25 min. Smaka eventuellt av med mer salt.
Häll couscous i en bunke. Blanda ner olivolja. Koka upp lättsaltat vatten. Häll det varma vattnet över couscousen och låt stå ca 15 min. Fluffa grynen med en gaffel.
Blanda ner matyoghurt och salt i skålen med rivet apelsinskal.
Vänd ner babyspenat i kalkongrytan och servera med en klick apelsinyoghurt och couscous.
Smaklig måltid!