Laktosfri
Het chorizopanna med rökt paprika och kryddstekt majs
Nytt recept
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- svartpeppar
- vatten
- vitlök
Majs
1 förp
Olivolja
Spiskummin
½ msk
Salt
Bananschalottenlök
1 st
Tomat
2 st
Grön paprika
1 st
Chorizo
200 g
Olivolja
Rökt paprikapulver
1 msk
Vitlök
2 klyfta
Vatten
¾ dl
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Casarecce
180 g
Ruccola
30 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 678 kcal
- Fett:
- 23 g
- Kolhydrater:
- 85 g
- Protein:
- 33 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 4.
Klyfta bananschalottenlök. Tärna tomat och grön paprika. Häll av majs. Skiva chorizo.
Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek majs med spiskummin och salt ca 3 min. Lägg över på ett fat och spara stekpannan.
Koka casareccepasta enligt anvisning på förpackningen.
Hetta upp lite olivolja i den använda stekpannan. Stek chorizo, lök, tomat, rökt paprikapulver och pressad vitlök ca 4 min. Tillsätt grön paprika, vatten, salt och lite nymald svartpeppar. Sjud ca 2 min, tills korven är helt genomstekt.
Servera chorizopanna med nykokt casarecce. Toppa med kryddstekt majs och ruccola!
Smaklig måltid!