Hamburgare med tomatsallad, majskräm och rostad klyftpotatis
Laktosfri

Hamburgare med tomatsallad, majskräm och rostad klyftpotatis

3.49 (174)
Under 35 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vitvinsvinäger
Bakpotatis
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Majs
1 förp
Gul lök
½ st
Olivolja
Vitlök
½ klyfta
Vitvinsvinäger
½ msk
Salt
½ krm
Koriander
20 g
Tomat
1 st
Gul lök
½ st
Tomatpuré
½ förp
Chili flakes
1 krm
Salt
½ krm
Nötfärs
250 g
Linas tre kryddor
1 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olivolja
Hamburgerbröd
2 st
(Vete)
Mixsallad
30 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
660 kcal
Fett:
23 g
Kolhydrater:
77 g
Protein:
37 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skär bakpotatis i klyftor. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och lite nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen ca 20 min, rör om efter halva tillagningstiden. 
 Hacka gul lök. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Fräs avhälld majs, gul lök och vitlök ca 2 min. Lägg allt i en mixerbunke tillsammans med vitvinsvinäger och salt. Mixa med stavmixer till en grov kräm. Smaka av med lite salt. Spara stekpannan.
 Grovhacka koriander. Halvera och skiva tomat och gul lök tunt. Lägg allt i en skål. Blanda med tomatpuré, chili flakes (efter egen smak) och salt.
 Skär nötfärs i 2 jämntjocka skivor. Hetta upp lite olivolja i den använda stekpannan. Ta bort plasten och lägg i rullarna, låt fräsa några sekunder. Pressa ner köttet ordentligt med undersidan av en kastrull, till ca 1 cm tjocka hamburgare. Krydda med Linas tre kryddor, salt och lite nymald svartpeppar. 
Låt steka ca 2 min. Vänd burgarna och krydda även andra sidan. Stek ytterligare ca 2 min, tills de är helt genomstekta.
Bre båda hamburgerbrödens snittytor med majskrämen. Fyll med mixsallad, hamburgare och tomatsallad. Servera med ugnsrostade potatisklyftor.
Smaklig måltid!