Laktosfri
Vegetariskt
Vegan
Hamburgare med crispy tofu, mangosås och klyftpotatis
Nytt recept
Under 35 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sojabönor·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- flingsalt
- olivolja
- olja
- salt
- sambal oelek
- vitlök
Bakpotatis
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
1 tsk
Salt
Lime
½ st
Tofu
200 g
Vitlök
1 klyfta
Kinesisk soja
½ msk
Flingsalt
Majsstärkelse
1 msk
Olja
Mango
1 st
Koriander
20 g
Lime
½ st
Sambal oelek
½ tsk
Salt
1 krm
Hamburgerbröd
2 st
Tomat
1 st
Mixsallad
30 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 605 kcal
- Fett:
- 18 g
- Kolhydrater:
- 84 g
- Protein:
- 26 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Klyfta bakpotatis och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja och lite salt. Tillaga högt upp i ugnen ca 25 min.
Skölj lime i ljummet vatten och finriv allt skal. Torka tofun torr med lite hushållspapper. Skär tofu i 2 jämnstora skivor och lägg på ett fat. Pressa över saft från en halv lime och fördela pressad vitlök runt om på skivorna. Pensla på kinesisk soja på tofun så det täcker runt om. Krydda med lite flingsalt. Låt stå till steg 6.
Skala och tärna mango. Lägg mango, koriander, saften från resten av limen, sambal oelek och salt i en mixerbunke. Mixa slätt med en stavmixer. Tillsätt limeskal.
Rosta gärna hamburgerbröden i en torr stekpanna. Skiva tomat tunt.
Lägg majsstärkelse på ett fat och vänd runt tofun. Hetta upp riktigt med neutral olja i den använda stekpannan och stek tofuskivorna på hög värme runt om ca 4 min, tills de fått krispig yta. Toppa med lite flingsalt.
Fyll hamburgerbröd med mixsallad, crispy tofu, tomat och lite mangosås. Servera med klyftpotatis och resten av mangosåsen.
Smaklig måltid!